• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kimse Halktan büyük değil

-Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 92 Teşkilat danışma toplantısında yaptığı konuşmada” Kim olursan ol, asla halktan büyük değilsin, bizim önceliğimiz vatandaştır, kimse koltuğuna güvenmesin” dedi.

Kimse Halktan büyük değil

RİZE: Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Memleketi Rize”de katıldığı 92 inci danışma kurulu toplantısında partililere seslendi.

    Kültür Merkezinde yapılan 92 inci Danışma kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan  Rize”ye Malatya”dan geldiğini belirterek “ Önceki gün Üniversite lojmanlarını inceledim, buraya akademisyenler lojman ve çeşitli sosyal tesisler olmadığı için gelmiyorlar şimdi biz Güneysu da Üniversite vakfı olarak 160 lojman yapıyoruz. Yöresel mimarı ile yapılıyorlar. Ben Baba ocağımda yöresel mimarı ile kendime ev yaptım. Sizleri de yöresel mimariye dikkat etmeye davet ediyorum. 4 direk üzerinde ev kurup sonra sel geldi mi , uyy yıkıldı demayın, devleti suçlamayın, niye devlet suçli, suçli sensun” dedi.

      Erdoğan konuşmasında “ önceki gün Hava alanı yerini gezdim, burada 100 milyon metre küp kaya dolgusu yapılacak. Hava alanı yılda 2 milyon yolcu taşıma kapasiteli olacak. Biz temeli atıp bırakıp giden değiliz, açılışını da yapıyoruz. Meyveleri yavaş yavaş topluyoruz. Bugün Sarp sınır kapısında incelemelerde bulundum,  burada çalışmalar devam ediyor ve yıl içinde burayı bitireceğiz, oradan Ovit tüneline geçtim ve orada çalışmaları yerinde gördüm, çok hızlı bir şekilde tünel bitmekte ve zamanında hizmete girecek” dedi.

     Ayder ve Uzungölü rezil ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel mimariye özen gösterilmesini isteyerek “ Ayderi rezil ettik, burayı inşallah kentsel dönüşüm ile iyi hale getireceğiz, aynı durumda Uzungöl ve burayı da yapacağız. Rize”de doğru dürüst otel yok,  iş adamlarımız ile görüşmelerimiz var ve bunları takip ediyoruz. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizi yok etmeyelim” dedi.

     Yol kapatmadum ki

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konuşmasında Rize”den referandumda yüzde 76 oy aldıklarını ve bunun yeterli olup olmadığını sordu, bunun üzerine salon “ Yol ver yüzde 90 yapalım” deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Yolu tıkamadım ki yol açık, şimdi sistem artık yüzde 34 ile iktidar olmak değil, mutlaka yüzde 50+1 olmalı, bu Türkiye”nin geleceği. Asıl imtihan 2019 yılında olacak. Metal yorgunluklardan kurtulun. Koltukları getirdiğimiz isimler asıl değil, asıl olan halktır. İlişkiler önemli, istediğimiz kadar yol, su, köprü, okul, Hastane yapalım halk ile ilişkileri kopardığımızda ne yaparsanız yapın halk sizi sandıkta bırakır. Belediye başkanları, Bakanların yanından havadan geçilmiyorsa yandık. Nerede fakır fukara varsa ulaşmalısınız.bunu başardığımızda yüzde 50 değil çok daha fazlasını alırsınız. Hiçbir ihanete tahammül etmeyiz, ihanet edenleri gördük. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışında. Bir kısmı PKK bir kısmı DEAŞ biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alıyoruz. Defolu teşkilat ile bu mücadeleyi sürdüremeyiz. AK Parti de baronluk kurmak isteyenler karşısında beni bulacaklar. Teşkilat kuruluşunda bizimle olanlar bize ihanet etmedikçe bizimle birlikte devam edeceklerdir” dedi.

    Paçavra taşıyanları gördük

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör ile mücadelenin son hızıyla devam ettiğini belirterek “ Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmayız, biz Annelere babalara söz verdik, inlerine ineceğiz dedik, indik ve sonuna kadar devam edeceğiz. Almanya da katıldığımız zirve toplantısında dışarıda asılan bir pankartta benim, Putin in ve Arabistan kralının resminin yanında bunları öldürenlere bu araba hediye yazıyordu. Gelsin bizim ülkede birileri yapsın bakalım, Alman polisi sadece izledi. O ülkede 3 milyon insanımız var, bizim ne kötülüğümüzü gördüler. Orada 4500 terörist var ve onları istedik, hiçbirini vermediler. Onların bir tane odlumu hemen isterler. Bazı şeyleri onlar öğrenecekler. Biz yüreğimiz ve bileğimiz ile değil, siyasi ve ekonomik becerilerimiz ile bu mücadeleyi kazanacağız. Özgürlük, bağımsızlık , istiklal ve istikbal hiç kimse bunları elimizden alamayacak. Kılıçdaroğlu”nu Hakkari de gördük, PKK paçavrasının altında yürüyordu,. Bizim dünya da benzeri olmayan bayrağımız var. 15 Temmuz da 249 şehit verdik. 2400 dolayında gazimiz var. Muhalefet bunu anlamadı” dedi.

    Erdoğan Suriye”de 2 bin Km kare alanda hakimiyet kurduklarını belirterek “ Irak ta da terör örgütlenmesine izin vermeyeceğiz” dedi

 

    

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE