• 18 Ağustos 2025 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Ağustos 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kardeşlik Köprüsü Buluşması

- Vali Baydaş, “Bu şehir, üç yüz yıllık, beş yüz yıllık sapasağlam ayakta duran köprüler şehridir. Ancak bizim daha sağlam köprülerimiz var. O köprülerden biri de evlatlarımız eliyle kurulan gönül köprüleridir,” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik Köprüsü Buluşması

Tufan KULELİ

Vali İhsan Selim Baydaş, Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER), Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) ve Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu (KURFED) tarafından bu yıl 18'incisi Rize’de düzenlenen “Kardeşlik Köprüsü” programına katıldı.

Genel merkezi Ankara'da bulunan Din Görevlileri Birliği Derneği, merkezi Diyarbakır’da bulunan Medrese Âlimleri Vakfı ve merkezi Trabzon’da bulunan Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği program, Rize’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Valimiz Sayın İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, MEDAV Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 55 Kur’an kursu temsilcisi ve kanaat önderi ile Rize'deki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

     “BİZİM SAĞLAM KÖPRÜLERİMİZ VAR”

Vali Baydaş, “Bu şehir, üç yüz yıllık, beş yüz yıllık sapasağlam ayakta duran köprüler şehridir. Ancak bizim daha sağlam köprülerimiz var. O köprülerden biri de evlatlarımız eliyle kurulan gönül köprüleridir,” ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş, özellikle Rize'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen çok sayıda öğrenciyi Kur’an kurslarında ağırladığını ve hafız olarak yetiştirdiğini vurguladı. “Burası hafızlar şehridir. Hafızlar yetiştiren bir şehirdir. Bugün Doğu ve Güneydoğu’dan gelen evlatlarımız, artık şehirlerine dönerek Kur’an kurslarında hocalık yapıyor, kendi öğrencilerini yetiştiriyor. Esas sağlam köprüyü onlar kuracak inşallah,” dedi.

       “MANEVİ KÖPRÜLER ÖNEMLİ”

Kurulan bu manevi köprülerin, toplumun kardeşlik ve birlik duygusunu pekiştirdiğini belirten Vali Baydaş, terörün kırk yıldır bu bağları koparmaya çalıştığını, ancak milletin feraseti ve ortak değerleri sayesinde bu tuzaklara düşülmediğini ifade etti. “Kırk yıldır oradaki güzellikleri, birlik ve ümmet şuurunu örten, zedeleyen bir nifakla, bir terör belasıyla mücadele ediyoruz. Ama bugün gelinen noktada, camilerimiz dolup taşıyor, medreselerimiz ışık saçıyor. Bu da toplumun doğruyla buluştuğunun göstergesidir,” dedi.

       “KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KALICIDIR”

Baydaş “Kardeşlik Köprüsü” programlarıyla; din görevlileri, kanaat önderleri, Kur’an kursları ve dini eğitim veren müesseselerin tanışması, kaynaşması, karşılıklı talebe akışının sağlanması ve bölgeler arasında kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında ziyaret edilen illerin tarihi ve kültürel mekânları gezilmekte, icazet merasimlerine katılım sağlanmakta; din görevlileri, kanaat önderleri ve dini eğitim veren kurumlar arasında karşılıklı tanışma ve iş birliği ortamı oluşturulmaktadır.  Bu programların en önemli amaçlarından biri de, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörün açtığı yaraları; millî ve manevî değerlerimiz, kardeşlik duygularımız ve birlik ruhumuzla sarmaya çalışmaktır” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE