• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karaman veda etti

- Prof. Dr. Karaman, “Üniversitemizde, geldiğimiz zamanlarda başladığımız nokta ile bugün ki zemin arasında çok büyük fark var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. İnanıyorum ki gelecekte başarılarını ve gelişimini daha da artıracaktır.” dedi.

Karaman veda etti

     RTEÜ BASIN BÖROSU

Eski RTEÜ Rektörü- yeni YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın görev süresinin dolması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi(RTEÜ) tarafından veda yemeği düzenlendi.

   Kültür Park’ta tertip edilen program protokol konuşmaları ile başladı. RTEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin konuşmasına, “Bu akşam, 9 yıldır üniversitemizi başarı ile yöneten, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın Üniversitemizdeki görevinden ayrılarak, Yükseköğretim Kurulu Üyesi olarak göreve başlaması nedeni ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizler bugün burada, bir veda için değil, vefa için bir aradayız. Çünkü bizler ilişkilerimizi veda üzerine değil, vefa üzerine kurguladık.” Dedi.

     Cumhurbaşkanı Başdanışmanı- RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanvekili Fahri Kasırga ise, “Adına ister veda deyin ister vefa deyin bütün ayrılıklar hüzünlüdür ama biz hocamızla ayrılmıyoruz. Hocamızla yaklaşık 9 yıldır çok yakın mesai arkadaşlığım oldu. Hocamız iyi niyetli, dürüst, güvenilir, dost, çalışkan bir insandır. Başta Cumhurbaşkanımız olma üzere devletimizin büyük katkısıyla, buradaki bütün değerli insanların, bilim insanlarının, sayın valimizin, belediye başkanımızın katkısıyla Üniversitemiz adına hepimizi gururlandıracak şeyler yapıldığını herkes biliyor. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum, ailesiyle sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin bir konuşma yaptı. Metin, eski Rektörümüz Prof. Dr. Karaman ile 27 yıldır sürdürdükleri dostluklarını anlatarak, “Hüseyin hocamız asistanlığında, doktorasında, doçentliğinde, profesörlüğünde ne idiyse Rektörlük döneminde de biz onu hep öyle tanıdık.  Alçak gönüllüğüyle Rize’de dokunmadık esnaf bırakmayarak her yeri gezen, Cumartesi, Pazar esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettiğine tanıklık ediyorum. Rize’de görev alan bütün arkadaşlarımız şehre emek verdikleri zaman, şehrin bir yerden bir yere gelmesine destek verdikleri zaman onun çok kat fazlasını insanlarımız onlara vefa olarak bundan sonraki hayatında da gösteriyor ve iletişim de devam ediyor. Hüseyin hocamız da bizim için öyle bir arkadaşımız olarak kalacak. Kendilerine yeni görevinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rize Valisi Sayın Kemal Çeber, 9 yıllık görevi süresince Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı eski Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a teşekkür etti. Bu süre zarfında gönül dostluklarının oluştuğunu, bu vedanın da bir ayrılık olmadığını ifade ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Göreve başladığı günden itibaren yaşadığı heyecanı paylaşan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşların da üniversitemize ellerinden gelen her türlü katkıyı sağladıklarını belirterek destek veren herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Karaman, “Üniversitemizde, geldiğimiz zamanlarda başladığımız nokta ile bugün ki zemin arasında çok büyük fark var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. İnanıyorum ki gelecekte başarılarını ve gelişimini daha da artıracaktır.” dedi. 28 yıldır Rize’de ve Üniversitemizde sürdürdüğü serüvenin bugün sona erdiğini hatırlatan Prof. Dr. Karaman, Üniversitemiz camiasına, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından eski Rektör-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, Rize belediye Başkanı Rahmi Metin, RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanvekili Fahri Kasırga, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli ve Eğitim Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Türüt tarafından plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu organizasyonda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE