• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karaman, Can` a devir etti

- Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasına, ÜNİ-DOKAP 2020 yılı dönem başkanlığında yapmış olduğumuz bazı çalışmaları ve 15 Üniversite tecrübe paylaşımı, alt yapı paylaşımı ve ortak hareket etme konularında bundan böyle de çalışmalarımız sürecek” dedi.

Karaman, Can` a devir etti

     Fikret KARABULUT

RİZE: 15 Üniversitenin yer aldığı ÜNİ-DOKAP 2021 dönem başkanlığı RTEÜ n den Giresun Üniversitesine verildi.

     Üniversiteler arasında iş birliği ve güç birliği için kurulan ÜNİ- DOKAP  2021 devir teslim töreni on line olarak gerçekleştirildi. Prof. Dr. Hüseyin Karaman başkanlığında, Rektörlük Toplantı Salonu’nda online olarak gerçekleştirilen törene; DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybet, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, On dokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve üniversite temsilcileri katıldı.

Törende, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can birer konuşma gerçekleştirdi.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin konuşmasında, ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için bölge kurumlarının bir araya gelmesinin önemine değinerek, “Üniversiteler bölgenin gelişmesi için ciddi desteği olan kurumlardır. Ve üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. ÜNİ-DOKAP bu anlamda önemli bir birliktir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasına, ÜNİ-DOKAP 2020 yılı dönem başkanlığında yapmış olduğumuz bazı çalışmaları anlatarak başladı.

Rektör Hüseyin Karaman, bu birlikteliğin 15 üniversitenin tecrübe paylaşımı, alt yapı paylaşımı, gerektiğinde ortak hareket eme ve sorunların çözümünde bölgesel güç olma gibi birçok konuda faydalı olan ve gittikçe kurumsallaşan bir birliktelik olduğunu belirtti.

  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu birlikteliğin üniversitelerimizin yapıcı katkısı ve yaklaşımı ile daha iyi noktalara taşınacağına inandığını ifade eden Rektör Karaman, “Dönem başkanlığımız boyunca vermiş olduğunuz desteklerden dolayı başta siz değerli rektörlere, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’e, stratejik kurulda yer alan öğretim üyelerine, sekretaryasını yapan mesai arkadaşlarıma ve kısacası katkı sunan herkese şahsım ve ÜNİ-DOKAP adına teşekkür ederim. Dönem başkanlığını teslim alacak olan Giresun Üniversitesine ve değerli Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can hocama hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise konuşmasında, ülkemizin en büyük eksikliklerinden birinin toplumla, iş dünyası ile sanayi ile gerekli düzeyde iş birliği içine girememesi olduğunu ifade ederek, “ Son yıllarda bu anlamda çalışmalar gerçekleşmektedir ve bu son derece önemlidir. 2016 yılında bölgede hizmet vermeye başlayan ÜNİ-DOKAP platformunu da ülkemizin ve bölgemizin kalkınması adına çok önemsiyorum. Daha önce dönem başkanlığını başarıyla yürüten hocalarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de daha kuvvetli iş birlikleri yaparak güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz CAN devir teslim protokolünü imzaladı.

Toplantının sonunda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE