• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karali Çay, Yerli Market Haftası Fuarı'nda

Karali Çay, İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından bu yıl 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen Yerli Market Haftası Fuarı'na katıldı.

Karali Çay, Yerli Market Haftası Fuarı'nda

    Rukiye MEYVECİ

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından Yerli Market Haftası Fuarı'na düzenlendi. 6’ncı kez perakende sektörünün öncü markalarını sektör paydaşları ile bir araya getiren fuarda, Karali Çay'ın Karadeniz'in eşsiz coğrafyasında ürettiği doğal çayları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, fuarda ürettikleri ürünler hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi.

Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, Türkiye genelinde yerel zincirler oluştuğuna dikkat çekerek, “Firmalar buradaki marketlerle bir araya geliyor, biz de bunlardan bir tanesi olarak katılımcıyız. Çalıştığımız yerlerle pekişmek yeni noktalarla da iletişimlerimizi geliştirip pazarda ürünümüzü tanıtmak için mücadele ediyoruz. Bizde daha iyi çalışabilmek için ciddi mücadeleler veriyoruz. Yurt dışında ise Türkiye’nin ihracata her zamandan daha çok ihtiyacı var. İhracatı hızlandırabilmek için çay da Avrupa Birliği’nde Karali marka tesciline yaptığımız müracaatla marka tescilimiz geldi. Avrupa Birliği’nin haricinde Madrid protokolden 15 ülke daha seçtik. İngiltere, Amerika, Kanada, Rusya, Japonya gibi Avrupa Birliği’nin dışındaki ülkeler. Dünyada 200 tane devlet var, hepsine birden pazar açılımı yapamayacağımız için bu ülkeleri hedef pazar seçtik. Bu ülkelerle beraber çalışmalarımızı başlattık. İhracat departmanımızı, ekibimizi güçlendirdik. İhracat için çalışmalar başladı. İhracatlarımızı da yapmaya başladık” dedi.

‘40’A YAKIN ÜLKEYE İHRACAT’

Çayın yanına kazan da ürettiklerini belirten Karali, “40’a yakın ülkeye çay kazanları ihracatımız devam ediyor. Bireysel satışlar, bayilikler, şirket bazında anlaşmalı noktalar var. Bu şekilde operasyonu yönetiyoruz. Pazarda büyümeye adayız. İhracatlarımızı arttırabilmek için yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Ülkemizin döviz girdisini sağlayabilmek için ciddi bir pazar çalışmamız var” diye konuştu.

‘YEŞİL ÇAY PAZARI İÇİN CİDDİ ÇALIŞIYORUZ’

1993’ten beri çay üreticisi olduklarını kaydeden Karali, “2005 yılında Türkiye’de ilk defa organik çay üretimini gerçekleştirdik.  2015 yıllarında organik yeşil çay pazar araştırması yapmaya başladık. 2021 yılında yeşil çay üretimini gerçekleştirdik. Aynı zamanda yeşil çayın organik üretimini de gerçekleştirdik. Yeşil çayın pazarı için ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Tamamıyla Türk damak tadına uygun, light, yumuşak yeşil çay ürettik. Yurt dışından gelen çayların daha acı olduğu, bizim ürettiğimiz ise daha damağı okşayan bir tat oluşturduk. Üniversiteler ile bunu beraber çalışarak geliştirdik. Bu aşamaya getirdikten sonra yeşil çayın pazarını, market zincirlerle açılımını yapmaya çalışıyoruz. Ambalajımızı tamamladık. Daha sonra talebe göre de demlik poşeti de geliştireceğiz. Aynı zamanda organik yeşil çayında şu an ambalaj çalışmalarını da bitirmek üzereyiz. Yakın bir gelecekte de organik yeşil çayın bardak, demlik, dökme olarak piyasaya arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE