• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karadeniz Demir yolu yapılmalı

-KGF Tarafından açıklanan ortak bildiride Türkiye’nin toplumsal barışı sağlayabilecek durumda olduğu ve Karadeniz kıyı illerinin limanlarla birleştirilerek Demir yolu bağlantısının yapılması gerektiği belirtildi.

Karadeniz Demir yolu yapılmalı

RİZE: Ordu ilinde toplanan Türkiye’nin en büyük Federasyonlarından biri olan KGF il başkanları toplantısında ortak bildiri yayınlandı.

   Ordu da toplanan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu 4 üncü toplantısında ortak bildiri imzalandı.  Genel Başkan Erdoğan Erişen Başkanlığında toplanan Başkanlar Kurulu toplantısına Gazeteciler Cemiyet Başkanları il başkanları ve başkan yardımcıları düzeyinde katıldı. 2 gün süren toplantı sonunda ortak bildiriye imza atıldı.

      Ortak bildiri

Ortak bildiride şunlara yer verildi “ Türkiye, büyük sorun ve tehditlerle karşı karşıyadır, bu ağır koşullarda, siyasal ve toplumsal uzlaşma bir zorunluluktur. Türkiye, demokrasi ve hukuk içerisinde ortak bir yaklaşımla bu sorunları ve tehditleri aşabilecek birikime sahiptir.

    Basın özgürlüğü ve demokratik hukuk devletinin olmazsa olmasıdır. Basın kuruluşları ve basın mensuplarının daha özgür ve demokratik ortamda çalışmasının yolları açılmalıdır. Basın çalışanlarının özlük hakları ve iş güvencesinin sağlanmasına yönelik adımlar atılmalıdır. Gazetecilik mesleğinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu ortadan kaldıracak girişimler derhal başlatılmalıdır.

   Demokrasinin en temel unsurlarından biri olan yerel basın, çok ağır sorunlar içinde ayakta kalmaya çalışmaktadır. Yerel basının yaşaması için hayatı öneme sahip olan resmi ilanda, tarifelerin artırılması olumlu bir adımdır. Bu kararın en kısa sürede Resmi Gazete’de yayımlanarak yaşama geçirilmesi beklenmektedir.

    Büyük bir kaos ve belirsizliğin yaşandığı internet medyasının, basın özgürlüğü ve çok sesliliğe zarar vermeyecek şekilde bir düzenlemeye tabi tutulması bir zorunluluktur. Bu alanda bir an önce atımlar atılmalıdır.

     Karadeniz’in temel alanlarda ihtiyaçları gözetilerek, Karadeniz limanlarının ulusal demiryolu sistemine bağlayacak dikey bağlantılar ile kıyıyı izleyecek Samsun- Sarp demiryolu projesinin, öncelikli olarak ele alınması bir zorunluluktur. Bu çerçevede Ankara- Çorum, Samsun demiryolu projesi de bir an önce başlatılmalıdır.

     Karadeniz’in  sorunları da , çözüm yolları da ortaktır. İllerin özgün durumları gözetilerek, var olan bölgesel kuruluş ve girişimlerle işlerlik kazandırılmalıdır. Bölgesel ve uluslar arası ihtiyaçlar gözetilerek, çevresel ve kültürel değerleri korunarak, küçük ve orta ölçekli sanayi yatırımları öne çıkartılmalıdır. Turizm ve enerji yatırımları,. Doğal değerler korunarak gerçekleştirilmelidir” denildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE