• 10 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    10 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kalkavan “ Stres topu da olsalar vurmam”

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan rekor bir puan ile süper lige çıkacaklarını belirterek “ Trabzon halkı ile sorunumuz yok, onlar dostlarımız, futbol yönünden bundan böyle hiçbir ilişkimiz olmayacak, Başkan Muharrem Usta ve Ersun Yanal stres çuvalı olsa onlara vurmam, haklı duruma getirmem” dedi.

Kalkavan “ Stres topu da olsalar vurmam”

TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Metin Kalkavan, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı ile ilgili "Trabzonsporlu ve Bursasporlu bir kaç futbolcu ile hukuki başvurumuzu yapacağız. Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Hukuk yargı karar verecek." dedi.

   Normal olmayan şekilde düştük

Yeşil-mavili ekipte başkan Kalkavan'ın yansıra, teknik direktör Hikmet Karaman ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile yeni sezon hazırlıkları ile ilgili Mehmet Cengiz Tesislerinde toplantı gerçekleştirildi. Kalkavan, burada yaptığı açıklamada, istemedikleri bir pozisyonda ligi tamamlayarak, normal olmayan bir şekilde küme düştüklerini belirtti. 

    Görev başındayız

Belirsizliğin ardından yönetim ve teknik ekibin görevinin başında olduğunu ifade eden Kalkavan, "Hızla geri gelmek için elimizden geleni yapmaya başladık. Uzun ve yorucu haftalar bizi bekliyor. İnsanlar hata yapabilir. Bundan sonra da yapacağız. Karar verirken de hata yapacağız. Ders çıkarma konusunda deneyim önemli. Bu deneyimimizi takım kurarken vermiş olduğumuz kararlar farklı olacak." diye konuştu.

        8 Kırmızı kart

Geçen sezon ligde 8 kırmızı kart görmelerinin normal olmadığının altını çizen Kalkavan, "Bu maçlarda '0' puan ve normal değil. Bunların çoğu ligin ikinci yarısında gösterildi. Biz 67 maç kırmızı kart görmeyen bir takımdık. Bu sezon farklı bir yere gitti. Fazla devreye giren etkenler ve hakem hataları. Bu sezonki kadar hatalar etkili olmadı. Bunlar kendimizi aklamak için söylemiyoruz." ifadelerini kullandı.

     50 Milyon borcumuz var

Tablonun kötü olmadığına değinen Kalkavan, "Mali açıdan 50 milyon lira bir borcumuz var bunun yüzde 12'si banka borcudur. Bazı kulüpler 150 milyon lira ile alt lige gitti. Bunu düzenleyip geri geleceğimize inanıyoruz. Bazı şeyler çok farklı olacak." şeklinde konuştu.

Her şerde bir hayır aradığına vurgu yapan Kalkavan, şöyle devam etti: "Farklı bir durum ortaya çıktı. Şehirde farklı durum ortaya çıkardı. Şehir takımını, bizi, hocamızı sahiplendi. Bazı şeyler hoşunuza gitmeyebilir ama geçen sezon bir devrimi son hafta kaçırdık. Çok genç bir takım minimum harcama ile ligde kalmaya çalıştık. Ciddi bonservis yatırımları oldu. Başarmak üzereydik. Bu kadar uzun süre kazanamayan bir hoca ile devam ederek devrim kararı verdik. Ligde 19 hoca değişti. Hoca değiştirmenin bir çözüm olmadığını, istikrar getirmediğini biliyorduk. Biz onu son 4 haftada istikrarlı çıkış ile başarmıştık. Şanssız bir dönemden geçtik. Zor şartlarda devrimi tamamlamak üzereyken bazı şeyler eksik kaldı. Türkiye'de bu kadar genç oynatan başka hoca yok. Herkes kısa vadeye oynuyor. Hocalar yönetimler risk almıyor. Böyle olunca sende 10 genç futbolcu yetişmiyor. Darbe yedik alta düştük ve orada zıplayarak gelmeye çalışacağız."

Küfür ve hakaretlerden dolayı bir çok kişi hakkında şikayetçi olduklarının altını çizen Karaman, "Gelişen konjektürde Trabzonsor ve Bursaspor maçının ardından gösterilen reflekse bizimde bir katkımız olması için şikayetçi olduğumuz bütün kişilerden bir kereye mahsus uzlaşma yolunu açacağız. İnsanlardan tek istediğimiz küfür etmesinler." dedi. 

      Hukuk savaşı sürecek

-Trabzonspor ve Bursasporlu bazı futbolcular için hukuki başvuru yapılacak

Trabzon ve Rize şehirleri arasında düşmanlık yaratma dertleri olmadığını kaydeden Kalkavan, "Trabzon Rize dostluğu ebedidir. Spordaki olaylar dostlukları etkilemez. Bir çok dostumuz var. Bir çok Trabzonlu dostumuz üzüntülerini iletti. Sportif manada Trabzonsor'un performansı yüzünden söylenmiştir." dedi.

Trabzonspor yönetimine bazı şeyler ilettiklerini belirten Kalkavan, "Bugüne kadar gerçekleşmedi. Trabzonsporlu ve Bursasporlu bir kaç futbolcu ile hukuki başvurumuzu yapacağız. Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Hukuk yargı karar verecek. Çok net olarak bizim tespitimiz var. Yargı bunu aydınlatacaktır. İki takımdan belli futbolcular var. Şikayetimizi yapacağız. Bu bizim hakkımız." diye konuştu.

Trabzonspor ve Bursaspor ile alakalı şikayetlerinin olmadığına değinen Kalkavan, "Futbolcuların yaptıkları ahlaki değil. Davamızı kişisel bazda açacağız. Her ne sebepten olursa olsun doğru yapmadıklarına ve kirli olduklarına inanıyoruz. Bu kişilerin içerisinde menajerde var. Bugün savcılıkla konuştuk. Varsa gereği yapılacaktır. Bizim anlayışımız da bu normal değildi." şeklinde konuştu.

    10 Milyon Euro kaybımız var

Üst ligden alt lig düşmenin kendilerine zararının 10 milyon lira olduğunu kaydeden Kalkavan, şöyle devam etti: "Düşmemizin büyük zararı oldu ve çok büyük dostlukları, geçmişi düzeltme şansını kaçırdık. Türk futbolu adına bunu yapmak zorundayız. Şikayetçi olacağız. 3-4 kişi hakkında ve menajerler konusunda başvurumuzu yapacağız. Bizim inancımız bu işte parmakları olduğu. Bizim sorgulama hakkımızı engelleyemez. Yargı sonucunda temiz çıkarlarsa özür dileriz. Burada ne Trabzonspor ne de Bursaspor muhataptır. Biz hukuki hakkımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı. 

        Futbol temiz insanlar kırlı

Futbolu insanların çirkinleştirdiğini anlatan Kalkavan, "İçinde olan yönetici olarak alt liglerde neler olduğunu duyunca üzülüyorum. Futbol çok temiz, kirleten insanlar. O insanlar halen var mı? Var. Bu kadar paraların döndüğü yerde sıfırlamak mümkün değil. Bunların çoğunu maalesef yöneticiler yapıyor." dedi. 

Kalkavan, Trabzonspor'dan bu yönetimin bedava da olsa oyuncu almayacaklarını, sportif anlamda ilişkilerin buzdolabına kaldırıldığını sözlerine ekledi.

        Karaman'a güven tam

Kalkavan, kesinlikle hoca değişikliği düşünmediklerine değinerak, "Yaklaşık 15 hoca ile çalıştım. Türkiye'nin en değerli hocalarından biri Hikmet hocamızıdır. Ben Hikmet hoca için her zaman risk alırım. Hoca değiştirmek kolay. Benim öyle bir düşüncem yok. 36 puan normal olmayan sonuçlarla düşmek başarısız demek insafsızlık olur. Az futbolcu alıp daha az masraf ettik ve küme düştük. Beni eleştirmek herkesin hakkı." dedi.

        İskelet kadromuz var

Takıma uygun takviyeler yapmaya çalıştıklarını değerlendiren Kalkavan. şöyle devam etti:

"İyi bir elit kadro ve iskeletimiz var. En büyük başarımız göndermek istediklerimiz dışında futbolcu kaybetmedik. Giden futbolcular izin verdiğimiz futbolcular. Yerli yabancı güzel bir karışımımız var. 2-3 takviye yapınca kadro iyi yere gidecek. 50-55 milyon lira bir bütçe ile oynayacağız. Önemli olan sözleşmelere sabit kalmak. Ciddi tasarruf yapmaya çalışıyoruz. Belli maliyetli futbolcuları boşaltıp mali yükü az ve sayıyı azaltarak belli bir bütçe ile yola devam etmeyi hedefliyoruz." 

Kweuke satılmayacak

Takımın ekol isminin Kweuke olduğunu hatırlatan Kalkavan, "Kweuke, hergün teklif alan 4-5 milyon lira teklif alan bir oyuncumuz. Kararımız onu vermemek. Sevdiğimiz karakterli sembol oyuncumuz. Kweuke en değerli en pahalı oyuncumuz ama onu vermek gibi bir düşüncemiz yok. Sabah akşam teklif geliyor. Bizle beraber idmanda. Bizle beraber beş yıllık kontratı olan bir oyuncu. Bazı şeylerin değeri yok. Kweuke ile o kadar sıkıntı yaşayarak yaptıklarına bakınca alt ligde bize yapacağı katkı bakıldığında pazarlığa girmiyoruz. Satıyor musunuz? Hayır. Çok net olarak Kweuke pazarlığını yapmıyoruz." dedi.

 Hikmet Karaman açıklamaları

Kariyerinde bir ilki yaşadığını belirten Karaman, "Sezon içerisinde iddialı demeçler vererek böyle bir olayın yaşanmayacağını söylemiştim. Son maça kadar taşıdık. Rakibimizde bizde son ligde kalmak için maça çıktık. 36 puan aldık. Oynadığımız futbol 40 puan barajında olsa da zaman zaman hatalar yaparak istediğimiz sonucu gösteremedik." dedi.

Kulüp açısından doğru planlar ve projeler hayata geçirmeye gayret ettiklerini anlatan Karaman, "Genç ve dinamik bir takım kurduk. 13-14 futbolcusu kalan takımın iskeletini koruyan, ileri doğru takımı koruyup dönüşünün muhteşem olacağına inandığımız bir takım var. Bunun örneğini Başakşehir yapmıştır. Ben Rizespor'un aynı şekilde yapacağına ve çıkışın seri olup kalıcı olacağına düşünüyorum. Bunun için geçmişten ders alıp çalışmalıyız. İletişimde olduğumuz oyuncu grubumuz var. Yönetim kurulumuz değerlendirecektir. Bunun dışında tek hedefimiz takıma odaklanıp geldiğimiz yere geri dönmek." diye konuştu.

Metin Kalkavan'ın futbol hayatı boyunca çalıştığı en farklı insan olduğunu aktaran Karaman, "Bazı şeyleri açıklasam her yerde manşet olur. Bunları konuşacak durumda değiliz. Çaykur Rizespor çok farklı şeyleri başardı. Profesyonel çalışmalar hayata geçirdik. Beşiktaş'tan sonra hibrit çimi yaptık, güneş enerjisini getirdik. Bu sene ligde kalsaydık devrim yapacaktık. Ligde kalamayarak başarısız konuma düştük. Plan ve proje önemli. Küme düştük ama Çaykur Rizespor bu idare tarzını yukarı çektiğinde Süper Lig'in en önemli takımı olacak." ifadelerini kullandı.

Karaman, bazı şeylerin ders niteliğinde olduğunu kaydederek şehrin bütünlüğünü sağlamak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE