• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KÖLELEŞTİRMEYE HAYIR

YOL-İŞ Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Harun Erdoğan istihdam Paketi adı altında açıklanan paketin kuralsızlaştırma, güvensizleştirme ve köleleştirme paketi olduğunu belirterek” Böylesine bir paketle çalışanlar adeta köleleştirilmektedir” dedi.

KÖLELEŞTİRMEYE HAYIR

     Fikret KARABULUT

RİZE: istihdam paketinin çalışanların köleleştirme paketi olduğunu belirten YOL-İŞ Sendikası Şube başkanı Harun Edoğan bu paketten vaz geçilmesi gerektiğini söyledi.

    Harun Erdoğan yaptığı açıklamada “ Bu düzene karşı yanıtımız ve mücadelemiz olacak demiştik!, dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz, Adına “ İstihdam Paketi” dedikleri esnekleştirme, Kuralsızlaştırma, Güvencesizleştirme yanı kısacası köleleştirme paketine karşı sisimiz bugün daha güçlü bir şekilde yükseliyor. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK le ortak açıklamamızı yaptık.  Esnek açıklamaya hayır dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğimizi gösterdik” dedi.

     Erdoğan açıklamasında “ Bu düzenlemeyi TBMM ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz” Gelin bu yanlıştan vaz geçin, Vaz geçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın, Vaz geçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda , yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin!, Vaz geçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin!, salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin” dedi.

      YOL- İŞ 2 Nolu şube başkanı Harun Erdoğan “ Sizin derdiniz salgın koşullarında istihdamı artırmak mi?, o zaman gelin enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten sağın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz?, o zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin!. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın” dedi.

    Harun Erdoğan açıklamasında “ Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar izlere yeni dertler üretmekten usanmadılar!, ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar!, eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar!. Bizler mücadeleden vaz geçmeyiz… Ama bugün, ama yarın, unun hesabını sorarız. Bu akşam ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz, mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE