• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KIRAN “ ÇOCUKLARIMIZ FORMA SEVDASI İLE BÜYÜSÜN”

-Okullarda ziyaretlerde bulunarak çocuklara eşofman dağıtan Başkan Tahir Kıran “ Çocuklarımız Rizespor aşkı ile büyümeli, Geleceğimiz olan çocuklarımıza 1500 eşofman dağıttık, bu tür çalışmalarımızı diğer okullarda da zaman içinde sürdüreceğiz” dedi.

KIRAN “ ÇOCUKLARIMIZ FORMA SEVDASI İLE BÜYÜSÜN”

-Süper ligde 14 üncü hafta karşılaşmasında bugün saat 16 da Kayserispor ile kendi sahasında karşılaşacak olan Yeşil Mavililer ligdeki 3 üncü galibiyetini almak istiyor. Ligde son sırada 2 galibiyet ve bir beraberlik ile 7 puan toplayan Yeşil Mavililer bugün oynayacakları karşılaşmadan mutlak galibiyet alma arzusu ile sahaya çıkacaklar.

     25 inci randevu

Süper Lig’de Rizespor ile Kayserispor bugün 25.kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 24 maçta 10 kez Kayserispor kazanırken 7 kez Rizespor kazandı. 7 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda Kayserispor 29 gol atarken Rizespor ise 24 gol attı. Rize’de oynanan 12 maçta 6 kez Rizespor kazanırken 2 kez Kayserispor kazandı. 4 maçta da eşitlik bozulmadı. Geçen sezon Rize’de oynanan maçı ev sahibi ekip kazanmıştı.

     6 maç önemli

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran Kayseri maçı kendileri için önemli olduğunu belirterek “ Bu maçı kazanıp önümüzdeki Fenerbahçe maçına moral bulmamız gerekiyor. Önümüzde 6 maçımız var ve bu maçlardan en fazla toplayacağımız puanları toplamamız gerekiyor. 6 maçtan 4 ünü kendi sahamızda oynayacağız, bu maçlar bizim için önemli, ikinci yarıda yapacağımız takviyeler var” dedi.

        1500 forma dağıttık

-Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Tahir Kıran beraberinde Rize valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu Boğaz Mahallesi Ortaokulunu ziyaret ederek burada çocukları eşofman dağıtımının ardından Çay ilkokuluna geçti, burada sınıfları ziyaret ederek çocukları eşofman dağıtan Başkan Tahir Kıran Rize de bu tür programların devam edeceğini belirterek “ Amacımız çocuklarımızın kendi şehrinin takımının anında yer alması” dedi.

       Çocuklar Rizespor sevdası ile büyüsün

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran amaçlarının çocukların Rizespor sevdası ile büyümesi olduğunu belirterek “  Bu sevdayı çocuklara aşılamaya çalışıyoruz. Tohumları buradan başlattık. Bugün 1500 forma dağıttık, gelecek haftalarda bunu 20 binlere taşıyacağız, tüm ilçelerimizi ziyaret ederek zaman içinde çocuklarımız ile buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

     Kulüpler batma aşamasına geldi

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran artan döviz kurları karşısında kulüplerin zor duruma düştüğünü belirterek “ Spor kulüpleri battı. Döviz kurları ile hiçbir kulübün batmama ihtimali yok, giderlerin Döviz, gelirlerin Türk lirası olması ile kazanılan maçlardan 2,5 milyon lira alıyorsan ve maç başı 200 bin dolar ediyor ise kulüplerin ayakta durma şansı yok demektir” dedi.

    Futbolcular dolar veya Euro alıyor

-Giderlerin döviz olduğunu belirten Bakan Tahir Kıran” Futbolcuya 1-2 milyon dolar veriyorsun, kulüpler nasıl altından kalkacak, her kulüp zor durumda, bunda Rizespor dahil, kur bir yerde durmuyor, diş mihraklar bizleri rahat bırakmıyor. Rahat bıraksa altından kalkacağız, millet olarak inşallah altından kalkacağız” dedi.

    Rizeliler Rizespor”lu'

Rize Valisi Kemal Çeber de şehir takımlarının, şehirle birleşmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Rizespor'da bu şehrin çok önemli bir değeri, Rizeliler Rizespor'u çok sever. Çocuklarımıza da Rizespor ve spor sevgisini aşılamak için eşofman hediye ediyoruz. Şehrimizin her tarafında her türlü sporun yapılabileceği tesisler oluşturmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

      “ Çocuklar geleceğimiz”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise genel anlamda sporun çocuklara sevdirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Gençlerimize ne kadar çok Rizespor'u adapte edebilirsek, futbol şuurunu oluştururuz. Futbolu gençlere aşılamak adına bu etkinlikler önemli" dedi.

 Hamza Hamzaoğlu “ Proje önemli”

-Forma dağıtımında bulunan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu çocukların proje içine dahil edilmesinin önemli olduğunu belirterek “ Sevda tabanda başlar, Yeteneklerin erken teşhis edilmesi çok önemli, öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor, öğretmenler yeteneklere göre çocuklarımızı geliştirmesi gerekiyor, her alanda yetenekler doğru keşfedilmeli, bu ülkemizde çocuklar için önemli” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE