• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“KATLIAMI DURDURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

-Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında” Bu vicdansız, alçakça saldırı yapanları durdurmak bizim boynumuzun borcudur, Filistin halkının mahrumiyetini korumak bizim görevimizdir, çok şey yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“KATLIAMI DURDURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

    Mustafa BAYRAK

Rize Cumhuriyet caddesi üzerinde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin de yapılan insanlık dışı katliamları durdurmak bizim boynumuzun borcudur dedi.

      Cumhuriyet Caddesi üzerinde 8 blok, 133 iş yeri 404 ofis açılışı ile birlikte Isırlık, Huzur evi, Ayder yolu inşaatı ve birçok eserin açılış ve temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan burada toplanan Rizelilere yaptığı konuşmada 6 ay aradan sonra yeniden Rize de olduğunu belirterek “40 Yaşında İstanbul Büyekşehir belediye başkanı, 50 yaşında Başbakan ve 60 yaşında halkın seçtiği tek kişi olarak Cumhurbaşkanı oldum. 70 yaşına yaklaştım,, tecrübelerim ile birlikte halkımıza hizmet etmeye devam ediyorum. Bu sürede yolumuzu kesmek isteyenler oldu, tüm zorlukları geçtik. Bu ülkede iktidarı devir aldığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Bu ülkede Darbecilere, cuntacılara, vesayetçilerin sesini kestik. Herkesin yanında olan bir devletimiz var” dedi.

      “ DEVLET CUNTACILARIN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan devletin cuntacıların devleti olmadığını belirterek “ Bu devlet milletin devletidir. Türkiye 100 yıl vizyonu ile en yüksek seviyeye çıkartmaya çalışıyoruz.. Dünya da yaşananları görüyorsunuz. Ülke olarak ateş çemberi içindeyiz. Bunlarla baş edecek güçteyiz. Kafkaslardan Afrika ya kadar mazlumların yanındayız” dedi.

     “FİLİSTİN KATLIAMINA BİZ SON VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “ Gazze de katliamı durdurmak boynumuzun borcudur. Bu ahlaksız, cani ve katillere karşı yoğun çalışıyoruz. Filistin halkı ne kadar çaba gösterdiğimizi görüyor. Bu katliama izin verenlerin yüzlerine karşı suçlarını söyleyeceğim. Filistin ve Gazze halkını tek başına bırakmayacağız. İçimizdeki gafiller bilmese de Filistin halkı çabalarımızı görüyor” dedi.

      !5-10 YILI İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konuşmasında ülke olarak 5-10 yıla ihtiyaçları olduğunu belirterek “ Projelerimizi hayata geçirdiğimizde Türkiye varmak istediği yere varacaktır” dedi.

        “BAY BAY KEMAL BAY DEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP kongresi ile ilgili ise “ Bay bay Kemal Bay bay derken bile Öcalan ve Kavala ya selam gönderdi. Onun yerine gelen de Kavala ya ve Öcalan a selam gönderdi. Bunlarını birini al diğerine vur. Bunlar terör örgütleri ile yan yana geldiler, zannettiler ki onlarla kazanırız” dedi.

      “TÜM İLÇELERİ İSTİYORUM”

Cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan konuşmasında tüm ilçeleri 31 Mart seçimlerinde istediğini belirterek “ Çok çalışmanız lazım. 21 yılda Rize ye 66 milyar yatırım yaptık. Ovit tüneli, Salarha tüneli, Havalimanı yılda 1 milyon yolcu kapasiteli, 2 yıl sonra Lojistik üs hizmete girecek, Şehir hastanesi ihalesi yakında yapılacak. 21 Yılda Rize nereden nereye geldi” dedi.

      Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını ardından Ayder e canlı bağlanarak 36 km lik Ayder yolunun çalışmalarını başlatırken yapımı tamamlanan tesislerinde açılışını yaptı. Erdoğan konuşmasının ardından Recep Tayip Erdoğan Üniversitesine geçerek burada vakfın kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın da Ayder e çıkarak yapımı tamamlanmak üzere olan Otopark ve diğer tesislerde incelemelerde bulunacak.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE