• 18 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KARAMEHMETOĞLU” ISTIKRAR DEVAM EDECEK”

--Rize de Mayıs sonu itibari ile ihracatın yüzde 10 düştüğünü belirterek “ Su ürünlerinde yüzde 47 artış oldu, OSB Bölgesinde yeni 24 iş yeri açılışı yakında yapılacak, Şehir Hastanesi Sağlık Turizmine önemli katkı sağlayacak! Dedi.

KARAMEHMETOĞLU” ISTIKRAR DEVAM EDECEK”

    Esin BAYRAK

RİZE: Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu düzenlediği basın toplantısında Rize yatırımları ile yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı.

     Sabah kahvaltısında Gazeteciler ile bir araya gelen Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

   Oda Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Artık seçimler tamamlandı ve 5 yıl belirlendi., hiçbir ülkeye nasip olmayan seçim geride kaldı. İş dünyası da seçimini yaparak yeni yönetimini seçti.356 oda yeni yönetimini seçti. Odalar ve Borsalar Birliği olarak ilimizde 3 okul sözümüz var ve Pazar, Ardeşen ilçelerinde ihaleler yapıldı. Çayeli ilçesinde arsa bulunmasını bekliyoruz. Rize Ticaret Odası olarak deprem bölgesine gerekli desteği verdik. Deprem bölgesinde 110 Milyar dolayında bir masraf var. Rize valiliğinin başlattığı Çay sokağı projesine oda olarak destek veriyoruz. Yapılacak yardımlar vergiden düşülebilecek. Yapılacak olan Rize projesinde yıllarca Rize ismi geçecek” dedi.

    “İhracat düştü”

Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu önceki yıla oranla Mayıs sonu itibarı ile ihracatın yüzde 10 azaldığını belirterek “ Mayıs sonu itibarı ile 86 milyon 426 bin 409 Milyon dolarlık ihracat yaptık,  su ürünleri ve hayvancılıkta ihracatımız yüzde 47 artış sağladı” dedi.

    Ortak paydanın çay olduğunu belirten Oda Başkanı “ Şu ana kadar sorun yaşamadık, Çaykur ve Özelin elinde kuru çay yok, Kuru çaya zam yapıldı ve bunun biraz daha artırılması gerek, Önceki yıl özele verilen kredilerin yeniden verilmesi gerekiyor” dedi.

      “Turizm sezonu açıldı”

Karamehmetoğlu Turizm sezonunun açılması ile birlikte Ayder de yüzde 50 doluluğa ulaşıldığını belirterek “ Turistlere farklı fiyatlar uygulanmasına son verilmeli., rast gele yapılan Bungalov evler yapılmamalı. Üniversite ile yaptığımız anlaşmada turizm tesislerine yabancı dil desteği vereceğiz. Turizm için yabancı dil eğitimi İngilizce, Arapça ve Gürcüce dil eğitimi vereceğiz. Bunu taleplere göre yapacağız” dedi.

       “OSB BİTMEK ÜZERE”

Karamehmetoğlu OSB de 24 parsel in yüzde 98 oranında tamamlandığını belirterek “ Müracaat sayısı 1401 i geçti. 12 Haziran a kadar ikinci etap olan OSB tamamlanmış olacak. Bunun yanında Lojistik merkez seçimlerde yavaşlamıştı ve yeniden hız kazandı, Rize –Erzurum yolunda  İspir yolunda eksiklikler var, bunun kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Erzurum Havaalanından Kırık tünel yolu 6 Kilometrelik bir tünel ile 30 Kilometre kısalabiliyor. Bu yolun yapılması ile Rize-Erzurum 1,5 Saate düşecek” dedi.

       “ŞEHİR HASTANESİ ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Karamehmetoğlu açıklamasında dolgu üzerinde yapılan Şehir hastanesinin yakın bir tarihte ihalesinin yapılacağını belirterek “ Artık sağlık turizmi önemli. Şehir hastaneleri ayrı bir gelir getirmekte. Bu sayede şehrimiz cazibe merkezi olacak ve yurt dışından hastalar gelecek” dedi.

     “TREN YOLU YAPILMALI”

Samsun- Sarp arasında Tren yolunun yapılması gerektiğini belirten Karamehmetoğlu “ Sahil yolu artık yükü kaldırmamakta, Tren yolu için fizibilite çalışmaları yapılmakta. Ayrıcı 1200 kodunda yeni yol yapılmalı” dedi.

       “TURİZM SEZONUNU UZATMAK GEREK”

Karamehmetoğlu bölgede Turizm sezonunun 5-6 ay olduğunu belirterek “ Bunu Kış turizmi ile uzatmamız gerekiyor. Kış sezonuna göre alt yapı tesisleri yapılmalı ve kayak tesisleri yapılarak turizm sezonu uzatılmalı. Ayrıca Derepazarı ilçesinde şehirde sorun yaratan Galericiler sitesi yapımı için çalışmalar başlatıldı” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE