• 17 Ağustos 2025 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    17 Ağustos 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KARACALAR DOĞADAN İNSANLARA YAKLAŞTI

-Son bir yıl içinde genelde dağlarda yaşayan Karacalar insanların yaşadıkları alanlara kadar inmeye başladılar.

KARACALAR DOĞADAN İNSANLARA YAKLAŞTI

Tufan KULELİ

Doğal yaşam içinde olan ve genelde insanlardan uzak duran yaban hayvanlar son yıllarda köy hatta ilçelere kadar inmeye başladı.

    Yüksek kesimlerde insanlardan uzak yaşayan vahşi doğanın hayvanları olarak bilinen Domuz, Tilki, Ayı, Çakal ve insanlara yakınlığı ile bilinen dağ keçisi ve Karacalar insan yaşam alanlarına kadar inerek yiyecek aramaya başladılar.

      Son zamanlarda çay bahçelerinde görüntülenen ve insanların yaşam alanlarına kadar inen Karacalar sevimlilikleri ile insanların ilgi odağı olmaya başladılar.

     Şehir merkezine yakın köy ve Mahallelere kadar inen Karacalar önceki gün Fatih Mahallesine kadar inmişti.

    Her gün çeşitli alanlarda görülen Karacalar fotoğrafçı Birol Hatinoğlu’nın fotoğraf makinesine Arhavi ilçesi yaylada yakalandı.

   Sevimliliği ile bilinen Karacalar artık insanlar ile bir araya gelmeye başladılar.

    

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE