• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İşinizi kurun parayı alın

-KOSGEB Rize ve Trabzon il müdürü Muammer Mustafa Kurt imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ lere 20 Ekim tarihine kadar başvurmaları halinde 500 milyon lira, program üstü işletme başına ise 300 bin geri ödemesiz para ödeyeceklerini söyledi.

İşinizi kurun parayı alın

RİZE:KOSGEB Rize İl müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 20 Ekim tarihinde imalat sektöründe faaliyet gösterenlere destek verileceği belirtildi.

    KOSGEB ( Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından KOBİGEL- KOBİ geliştirme Destekleme programı 2017 çağrısına KOBİ’ ler 20 Ekim’e kadar başvuru yapabilecektir. KOBİ’ lere program kapsamında verilecek desteğin toplam tutarı 500 Milyon lira, Program üst limitleri ise işletme başına 300 bin lira geri ödemesiz ve 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira olarak belirlendi.

     Hedef büyüme

KOSGEB Rize ve Trabzon il müdürlü Muammer Mustafa Kurt KOBİ’ lerin rekabetçi ve güçlü olması için önemli çalışmalar yapıldığını belirterek “ Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için amalat sanayı sektörünü güçlendirmek ve rekabeti artırmak için Üretim ve İhracatta Teknoloji seviyesini yüksek, katma değerli ürünlerin p0ayının artırılması teması ile söz konusu program çağrısı hazırlandı. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümü destek programına başvuru yapabilecektir. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Ayrıca işletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması istenen şartlar arasında yer almaktadır” dedi.

            Programdan yararlanmak isteyen KOBİ’ler; 4. Sanayi Devrimi'ne hazırlık: üretimde nesnelerin interneti uygulamaları,  Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması,  Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım, Mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme,  Bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi,  Enerji verimliliğinin arttırılması ve

  • Yeşil üretime geçiş

başlıkları altında sunacakları proje başvurularını 20 Ekim'e kadar "www.kosgeb.gov.tr" adresinden elektronik ortamda yapabileceklerdir. Program çerçevesinde; personel giderlerine geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, makine-teçhizat giderlerine 150 bin liraya kadar geri ödemesiz, 600 bin liraya kadar geri ödemeli, yazılım giderlerine 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli, hizmet alımı giderlerine ise 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunulacaktır. Toplam proje bütçesine KDV hariç rakamlar üzerinden yüzde 60 oranında destek sağlanacaktır.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE