• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İkinci sürgün tamamlanıyor

-ÇAYKUR ikinci sürgün alımlarında 255 bin ton yaş çay yaprağı aldı.

İkinci sürgün tamamlanıyor

Esin BAYRAK

ÇAYKUR Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alim ikinci sürgün alımlarının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek “ Bir tek Ardeşen fabrikamız açık ve Tunca Bölgesi’nin çayını bitirmesini bekliyoruz. Şu ana kadar 255 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Bir iki gün içinde alımların biteceğini tahmin ediyoruz” dedi.

-Didi satışlarını artırmak için bazı illerde yeni bayilikler verdiklerini belirten Alim, “Sorunlu bölgelerde ürünümüzü satmayan bayilerimize karşı yeni tedbirler aldık ve 10 dolayında ilde yeni bayilikler vererek satışımızı artırmaya gittik. Bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

RİZE: İkinci sürgün yaş çay alımlarının sonuna gelindiğini belirten ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim Haziran ürün bedellerinin Pazartesi üretici hesaplarına aktarılacağını belirtti.

  Birinci sürgünde 230 bin ton yaş çay yaprağı aldıktan sonra ikinci sürgün alımlarının sonuna gelen ÇAYKUR bugüne kadar üreticiden 255 bin ton yaş çay yaprağı aldı.

   Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün alımlarında 255 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirterek “ Ardeşen dışında tüm fabrikalarımız alımlarını tamamladı. Ardeşen’in yüksek kesimleri ve Tunca Bölgesi’nde alımlar sürüyor. Bir iki gün içinde sonlanacağını düşünüyoruz” dedi.

1 Milyon TL borç var

ÇAYKUR’un bankalara 1 milyon TL borçlu olduğunu belirten Yusuf Ziya Alim “ Bankalardan geçmişte kullandığımız borçları ödüyoruz. Bu borç 1 buçuk milyon TL’idi. 500 binini ödedik ve borç ödemeye devam ediyoruz” dedi.

Üretici Stevia’yi beceremedi

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim fabrika bölgelerine dağıttıkları Stevia bitkisini üreticinin yetiştiremediğini ve ot içinde bıraktığını belirterek “ Stevia bitkisi özel ilgi istemekte fabrikamız hazır hale getirildi ve deneme üretimi için elimizde ürün yok. Üreticimizin Stevia bitkisi için özel ilgi göstermesi gerekiyor” dedi.

Bayiler artacak

Çay ve Didi bayilerinde artış sağladıklarını belirten Alim, “ Biz ürünümüzün her yerde olmasını istiyoruz. Şikayet aldığımız yerlerde bayilerimizi uyarmaktayız ve devamı gelmediği taktirde yeni bayilikler vermekteyiz. Bu konuda bazı illerde yeni bayilikler verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Haziran bedelleri ödenecek

Haziran ayında aldıkları yaş çay bedellerinin Pazartesi günü üretici hesaplarına aktarılacağını belirten Alim “ 139 Milyon ödeme yapacağız. Üreticimizden aldığımız her ürünün bedelini bir sonraki ay ödemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE