• 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İYİDERE BELEDİYESİ MAHALLE SORUNLARINI ÇÖZDÜ

-İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete Mahallelerde artık sorun kalmadığını belirterek “ 5 yıla yakın sürede 7 Mahallemizde yaptığımız çalışmalarda alt yapı ve üst yapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük, geleceğe yönelik turizm çalışmalarımız olacak” dedi.

İYİDERE BELEDİYESİ MAHALLE SORUNLARINI ÇÖZDÜ

     Esin BAYRAK

İYİDERE: İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ilçede sorunların çözülmesi aşamasında halkın büyük desteğini gördüklerini ve çözüm odaklı birlikte çalıştıklarını söyledi.

    İyidere Belediye başkanı seçimlerinden sonra 7 Mahalle ve ilçe merkezinde çok sayıda esere el attıklarını belirten Belediye Başkanı Saffet Mete ilçenin çehresinin değiştiğini ve bu değişimin önümüzdeki dönemde devam edeceğini söyledi.

 

       “SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZDÜK”

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete göreve başlaması ile birlikte birçok soruna el attıklarını belirterek “ Önceliğimiz alt yapı oldu, Kanalizasyon, Su, Doğalgaz çalışmalarını birlikte başlattık. 7 Mahallemizin yol genişletme, alt yapı ve istinat duvar çalışmaları vardı, bunları bitirdik, Mahallelerimiz ile ilgili yol betonlama ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. İlçe merkezimizde eski binaların bazılarının yıkımını yaparak dere yatağımızın temizleme çalışmalarını tamamlayarak ilçemizi kültürümüze uygun giyim yaptırdık. Belediye binamızı öğretmenlerimize tahsis ederek ilçemize öğretmen evi kazandırdık ve Belediye binamız ile Kaymakamlık binamız, Emniyet ve Jandarma komutanlığı ekiplerimizi bir araya taşıdık. Kaymakamlık binamızı yurt haline getirdik. Hazar mahallemizde atık durumda olan binaların bazılarının yıkımını ve alt yapı sorununu çözdük” dedi.

        “TURİSTİK TESİSLER KAZANDIRDIK”

İlçenin tek turizm yeri olan Pleki mağarasının başlangıç noktasından mağara girişine kadar olan yol güzergahını düzenlediklerini belirten Başkan Mete “ İlçemize turizm tesisi kazandırdık, tarihi değirmen, tarihi köprümüz ve dere yatağı üzerinden yaya yolu ile Pleki mağarasına geçişi olan köprünün yapımını sağladık. Pleki mağarası daha rahat ulaşılabilir hale geldi. Önümüzdeki dönemlerde turizm yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

     “EKSİKLERİMİZİ TAMAMLIYORUZ”

İlçede yapılacak bazı hizmetlerin olduğunu belirten Başkan Saffet Mete “ Millet bahçesi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçe halkının dinlenebileceği alanlara yoğunlaşacağız. İlçemizde bulunan Sarayköy plajımızı daha işlenir hale getireceğiz. Hazar Mahallemizde bazı tesisler yapmayı hedefliyoruz. 5 yıla sağdırdığımız çalışmalarımız ile ilçemizin çehresi değişti, değişim devam edecek” dedi.

       “SİYASİLERİMİZ DESTEK VERDİ”

Belediye Başkanı Saffet Mete ilçede yapılan tüm hizmetlerde milletvekillerinin ve siyasilerin büyük desteği olduğunu belirterek “  Başkentten destek aldık, Milletvekillerimiz sayesinde ilçemizde eksiklerimizi tamamladık. Daha çok yapılacak işimiz var. İlçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

       “LOJİSTİK MERKEZ İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

İnşaatı ve dolgu çalışmaları devam eden Lojistik üs un tamamlanması ile birlikte ilçeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Mete “ Lojistik merkezin bitimi ile birlikte ilçemizde çok sayıda tesis kazandırılacak. Hazar Mahallesi ile ilçe merkezi arasında yer alan Lojistik üs ilçemiz için önemli bir yer olacak, burada istihdam sağlanması ile birlikte ilçemize gelecek olan yerli ve yabancı iş insanları sayesinde ilçemizin gelişimini sağlamış olacağız. Lojistik üs ilçemizin büyümesini sağlayacak” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE