• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İKİZDERE SAĞLIK TURİZMİ İSTİYOR

-Vakıf Başkanı Süleyman Ekşi “İkizdere’mizin ön gördüğümüz gelişmesini sağlayacak en önemli konu turizm ve sağlık sektörü. Ovit Dağı bizim Ekşioğlularının sahip olduğu ve korumaya çalıştığı bir alan. İkizdere dışındaki diğer ilçelere baktığınız zaman yaylalarda çok büyük bir yapılaşma var. Biz buradaki yapılaşmayı belli bir düzene koyduk. Kışın ilçenin toplam nüfusu 7 bin, yazın 25 bine kadar çıkıyor” dedi.

İKİZDERE SAĞLIK TURİZMİ İSTİYOR

      Rukiye MEYVECİ

İKİZDERE: Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, İkizdere ilçesinin doğal orman örtüsüyle kaplı muhteşem manzarası ile etkileyen Tulumpınar Köyü’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ekşioğlu Vakfı olarak her yıl Ovit Yaylası’nda şenlikler düzenlediklerini hatırlatan Ekşi, “2019 yılından sonra pandemiden dolayı 2 yıl şenliklerimizi gerçekleştiremedik. Bu yıl Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenliklerimizi 12-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 12 Ağustos Cuma günü Ovit Hacı Hakkı Ekşi Camii’nde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti programı düzenleyeceğiz. Aynı günün akşamında İkizdere ilçe merkezindeki futbol sahasında konserlerimiz olacak.  13-14 Ağustos tarihinde ise Ovit Yayla’sında şenliklerimiz devam edecek. Bu yıl bölgemizin kültürel yaşantısını, geleneklerini, yaylacılığı, lezzetleri, folkloru, el sanatları, ahşap oymacılığı, Rize bezi kıyafetleri ve atma türkü geleneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli etkinlikler düzenleneceğiz. Bölgemiz yaşamında önemli bir yere sahip yayla göçü geleneğini yaşatacağız. Yaylacılarımızla birlikte büyük ve küçükbaş hayvanları ile yayla göçüne gerçekleştireceğiz. Yine Karadeniz’in çalışkan kadınlarının el emeği ürünlerini sergileyeceğiz. Şenliğe katılanlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünler ve el işlemelerini tanıyacak” dedi.

‘Ovit Şenliklerine davet’

Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri’ne tüm vatandaşları davet eden Ekşi, “Ovit Yayla Şenlikler aslında buluşma noktamız. Birlik, beraberliğimizin perçinleştiği, dostlukların arttığı bir alan olduğu için, 12-13-14 Ağustos’ta Ovit’te buluşalım diyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Oradaki her türlü imkanımız, hazırlığımız tamamlanmıştır. Gelen herkes güzel bir şekilde eğlenip, mutlu bir şekilde evlerine dönecekler” dedi.

‘İlçemiz daha çok gelişecek’

İkizdere ilçesinin yüzölçümü bakımından Rize’nin en büyük ilçesi olduğunu söyleyen Ekşi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İkizdere’mizin ön gördüğümüz gelişmesini sağlayacak en önemli konu turizm ve sağlık sektörü. Ovit Dağı bizim Ekşioğlularının sahip olduğu ve korumaya çalıştığı bir alan. İkizdere dışındaki diğer ilçelere baktığınız zaman yaylalarda çok büyük bir yapılaşma var. Biz buradaki yapılaşmayı belli bir düzene koyduk. Kışın ilçenin toplam nüfusu 7 bin, yazın 25 bine kadar çıkıyor. Ovit Yaylası Bakanlar Kurulu kararıyla Kış Turizm Merkezi ilan edilmişti. Ovit Tüneli’nin açılması, İyidere’deki lojistiğin yapılması ve son olarak Cumhurbaşkanımızın Rize-Artvin Havalimanı ile Rize’mizi taçlandırması sonucu, bölgenin daha çok gelişeceğini ve kalkınacağını düşünmekteyiz. Burada da biz hem ilçemize hem de bölgemize katkı sağlamayı hedefliyoruz”

‘Turizm sağlık meslek yüksekokulu olmalı’

Ekşioğlu ailesi ve diğer ailelerin İkizdere’ye çeşitli hayır yatırımları yaptığını söyleyen Ekşi, “Hastaneyi babam ve kardeşlerimle beraber yaptık, öğretmenevini başka bir amcaoğlumuz, diğerini başka bir akrabamız yaptı. En son bu yıl Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Çaykur çay fabrikası inşaatı devam ediyor. Benim gördüğüm en büyük eksiklik bacasız sanayi olan turizm. Bizim şu anda Türkiye’de ki en değerli kaplıcalardan olan Cimil Kaplıcalarımız var. Mevcut kapsamda şu anda geniş bir otelimiz var. Bölge için turizm ve sağlık sektörü, bunlar bölgenin gelişmesi açısından en önemli konular. Her ilçenin bir meslek yüksekokulu var, tek olmayan İkizdere’miz. Bizim gerek Cumhurbaşkanımızdan gerekse üniversitemizden beklediğimiz, İkizdere’mize sağlık turizm meslek yüksekokulu açılmasıdır. Bunun içinde herkesin katkıda bulunmasını büyüklerimizden talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Rize yatırımlarla gelişiyor’

Erzurum- Kars İpekyolu denilen bölgenin Ovit Tüneli’nden geçtiğini söyleyen Ekşi, “Ovit Tüneli Türkiye için yüzyıllık bir rüyaydı. Cumhurbaşkanımızın yoğun çalışması, Ulaştırma Bakanlığının yoğun gayreti ile şu anda dünyanın 2’nci Türkiye’nin en büyük kara yolu tüneli açıldı. Lojistik Limanı ’da yapıldığı zaman havalimanımızla Rize’mizin çok daha büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak. Bunun yanında ilçemizde birçok viyadük, altyapı, kavşak, yol yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan Türkiye’de şehir hastaneleri pandemi döneminde çok büyük faydasını gördük. Kamunun ilk şehir hastanesini bizim kendi aile firmamızla yaptık, hizmete açtık. Şu anda Samsun, Ordu, Antalya bölgesinde başlamış şehir hastaneleri var. Rize’mizde bu yönden unutulmadı. Şu anda dolgusu bitmek üzere olan, 900 yataklı şehir hastanesi yapılacak. Bunlar olunca son yıllarda Rize’mizin çehresi değişti. Sahilde son yapılan Çay Çarşısı bir değer kattı. Çay zaten bizim marka değerimiz. Dolayısıyla Rize’mizin son yıllarda sürekli bir gelişme atağı içerisinde olduğunu görmekteyiz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE