• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RİZELİ

Öz Gıda İş Sendikasının 14. Olağan Genel Kurulu Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yoğun bir katılımla yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçim sonucunda Mehmet Şahin yeniden Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı seçilirken yönetiminde iki Rizeli isim yer aldı.

İKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RİZELİ

    Nihat KAR
RİZE: Kızılcahamam’da bir otelde yapılan genel kurula; protokol, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri katıldı. 
Yapılan seçim sonucunda, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin’in Başkan olarak seçildiği Öz Gıda İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu şu şekilde oluşturuldu: Genel Başkan Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcısı Abdulhalik Damar, Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, Genel Başkan Yardımcısı  Sultan Murat Karadağ. 
“YENİ BAŞARILARLA YENİ HEDEFLERE DOĞRU HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
Genel Başkan Mehmet Şahin seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Öz Gıda İş Sendikasının demokratik bir ortamda barış, kardeşlik ve coşku içerisinde örnek bir genel kurul gerçekleştirdiğini belirten Şahin, “14. Olağan Genel Kurulumuzu büyüklüğümüze yakışır bir şekilde başarı ve coşkuyla tamamladık. Üzerimize yüklediğiniz bu sorumlulukla hareket ederek, yeni başarılarla yeni hedeflere doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Genel Kurul sonucumuzun HAK-İŞ’e, Öz Gıda İş’e, çalışma hayatına, bütün emekçilere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“ÜYELERİMİZ İÇİN BİRÇOK YENİ HİZMET ÜRETTİK”
Şahin, “faaliyetlerimizi icra ederken, kıyamet gününde mutlaka rabbimiz tarafından hesaba çekileceğimizi bir an dahi aklımızdan çıkarmayarak yapmaya çalıştık. Üyelerimiz için birçok yeni hizmet ürettik. Harcında emek, alın teri, birlik ve dayanışma olan yeni hizmet binamızı sendikamıza kazandırdık. Kurumsallaşma adına kişiye değil, sisteme ve kurallara bağlı bir yönetim modelini başarı ile hayata geçirdik. Elektronik Belge ve Dijital Arşiv yönetim sistemini sendikamıza entegre ettik. TÜGİS ortaklığıyla sınav ve belgelendirme merkezimiz MESYEB’i kurduk ve 29 Mart 2019 tarihi itibariyle TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 8 dalda sınav yapmak üzere yetkilendirildik. ÖZ GIDA İŞ dergimizi çıkartarak emek hareketine güçlü bir soluk getirdik. Üyelerimize birçok avantajlarıyla birlikte yaptıkları harcamalarda da indirim sağlayacak ‘SENDİKART'ı hayata geçirdik. TSE’ye başvurarak İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alan Türkiye’deki ilk işçi sendikası olma unvanını kazandık” diye konuştu.

“SENDİKAMIZ EMEK HAREKETİNİN YENİ UMUDU VE GÜVENİ HALİNE GELMİŞTİR” 
Sendikal hareketin kan kaybetmesine ve örgütlenmenin giderek zorlaşmasına rağmen, geçtiğimiz dönemde sürekli yükselen bir örgütlenme trendi yakaladık diyen Şahin, “Bugün yarım asırlık kutlu yürüyüşümüzün sonunda Türkiye’nin gıda iş kolunda en büyük işçi sendikası olmayı başardık. Sektörün en önemli amiral gemilerinden biri olan Aynes Gıda’da, Türkiye’de ilk defa TMSF’ye devredilen bir işyerinde örgütlenerek başarılı bir toplu sözleşme imzaladık. Ayrıca birçok önemli işyerinde başlattığımız örgütlenme çalışmalarında başarıya ulaştık ve güzel sözleşmelere imza attık. Öte yandan, Elvan Gıda’da, Bifa Bisküvide, BTA’da, CP Standart Gıda’da, Orkide Yağ’da, Perfetti’de ve Özgörkey’de başlattığımız örgütlenme çalışmalarında büyük mücadeleler verdik, eylemler yaptık” dedi.

Örgütlenmenin uzun, çetin ve meşakkatli ama bir o kadar da zorunlu olduğunu ifade eden Şahin, “Sendikamız emek hareketinin yeni umudu ve güveni haline gelmiştir. Kat edeceğimiz mesafelerle, elimizi uzatabileceğimiz, sesimizi ve sözümüzü ulaştırabileceğimiz mağdur çalışanlar bizleri bekliyor” şeklinde ifade etti.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI TOPLAM 4 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK”
Öz Gıda İş olarak sosyal diyalog anlayışı çerçevesinde projeli çalışma kültürünü benimseyen bir sendika olduğumuzu vurgulayan Şahin, “Bu çalışma kültürü bizlere hem işçi-işveren ve kamu kesimi arasında sosyal diyalog mekanizmasını çalıştırma imkânı veriyor hem de yeni ortaklıklar kurarak üyelerimiz için daha etkin çalışmalar yapmamızı sağlıyor. Bu kapsamda Genel Kurulumuza kadar geçen 4 sene içerisinde projeler birimimiz tarafından ulusal ve uluslararası toplam 4 proje ile üyelerimizin eğitim ve mesleki yeterlilik çalışmaları için çalışmalar yürüttük. Kadın üyelerimiz ve temsilcilerimize sendikal mücadelede daha güçlü bir yapılanmaya kavuşabilmeleri için Mersin’de bulunan eğitim tesisimizde ve yurt çapında sendikal eğitimler verdik” dedi.

“MEVSİMLİK İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ ÖMÜR BOYU ÇALIŞSA DA EMEKLİ OLAMIYOR”
Mevsimlik İşçi meselesine de değinen Şahin, “henüz kayda değer adım atılmadı. Birtakım kazanımlar elde edildi ama bunlar yetersiz. 5 ay 29 gün olan üst sınır, 9 ay 29 güne çıkarıldı. Bu önemli bir adım. Belki bugün için bizi pek fazla rahatlatmıyor ama en azından önümüz açılmış oldu. Mevsimlik İşçilerin yasayla çalışma süreleri sınırlandırılmış vaziyette, fakat çalışmadıkları süre zarfında işsiz kabul edilmiyorlar. Ücretlerinden işsizlik fonu için kesinti yapılıyor ama iş akdi askıya alındığında ise, kendi kesintileri ile biriken işsizlik fonundan bir kuruş faydalanamıyorlar. Mevsimlik işçi arkadaşlarımız ömür boyu çalışsa da emekli olamıyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir adaletsizlik var. Hak-İş ve Öz Gıda İş olarak bunun acilen çözülmesini hükümetimizden talep ediyoruz” diye konuştu.

“ÖZ GIDA-İŞ SENDİKAMIZ, HAK-İŞ’İN KURUCU SENDİKALARINDANDIR”
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda-İş Sendikamızın gıda iş kolunun önemli bir sendikası olduğunu belirterek, “Öz Gıda-İş Sendikamızın 14. Olağan Genel Kurulunun konfederasyonumuza, sendikamıza, ülkemize ve çalışma hayatına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Arslan, Öz Gıda-İş Sendikası’nın HAK-İŞ’in kurucu sendikalarından birisi olduğunu anımsatarak, “43. Yılında HAK-İŞ davasına inanmış, davasını sadece kendisine değil, örgütüne ve bütün işçi hareketine inandırma mücadelesi yapan Öz Gıda-İş Sendikası ve Genel Başkanı’na teşekkür ediyorum. Öz Gıda-İş Sendikamız, HAK-İŞ’in kurucu sendikalarından birisidir. Zor günler yaşasa da her zaman HAK-İŞ davasına gönül vermiş, destek vermiş ve dava bayrağının en önde dalgalanması için mücadele vermiş özel sendikalarımızdan birisidir” diye konuştu.

“ÖZ GIDA-İŞ’İN HAK-İŞ’E VERDİĞİ DESTEĞE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Öz Gıda-İş’in geçmişte HAK-İŞ Konfederasyonu’na vermiş olduğu desteklerden bahseden Arslan, “Öz Gıda-İş’in HAK-İŞ’e vermiş olduğu katkı ve destekler için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SÜREKLİ KADROLARA YERLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Rize ve ÇAYKUR meselesinin HAK-İŞ’in en önemli meselelerinin başında yer aldığını ve bu sorunların çözümü noktasında her zaman mücadeleye hazır olduklarının altını çizen Arslan, “ÇAYKUR’da yürüttükleri faaliyetlere de değinerek, “Sizler özellikle taşeron sisteminin sona erdirilmesi mücadelesi ve mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi mücadelemizin yakın şahidisiniz. Bizler, mevsimlik işçilerimizin sürekli kadrolara yerleştirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kurulduğu günden bu yana MYK’nin işçi kesimini HAK-İŞ’in temsil ettiğini söyleyen Arslan, “Öz Gıda-İş Sendikamızın gıda sektöründe eleman yetiştirilmesi konusunda standartların oluşturulması, onaylanması ve belgelendirilme merkezi oluşturulması büyük bir başarıydı. Bu başarının mimarlarını kutluyorum” dedi

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE