• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İDAMA KARŞI DEĞİLİM

-Rize Baro Başkanı Ümit Peçe yargıda idam cezasının adıl şekilde gelmesine taraf olduğunu belirterek” İdam cezasına karşı değilim, idam cezası caydırıcıdır, birkaç kişinin yalancı şahitlik yapması ile idam cezası gelmemeli, adil ve kesinleşmiş cezalarda mutlaka gelmeli” dedi.

İDAMA KARŞI DEĞİLİM

    Esin BAYRAK

RİZE: Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe TV53 Haber Kanalında Gazeteci Mustafa Bayrak in sorularını cevaplayarak idam cezasına karşı olmadığını söyledi.

    TV53 Kanalında Gündem Rize Programının konuğu olan Rize Baro Başkanı Ümit Pece Barolar birliği ile yaşanan sorunları dile getirerek “ İkizdere taş ocağı ile ilgili yaptığım açıklama sonrasında bazı Barolar bu tepkimize tepki gösterdi. Ben Rize Baro başkanıyım ve ilimin menfaatlerini düşünmek zorundayım, bu hiç kimseyi ilgilendirmez, Baro seçimleri sonrasında adıl olmayan bir yönetim geldi, Trabzon a kadar gelen barolar birliği başkanı Eren Bülbül ün ölüm yıl dönümünde bile aileyi ziyaret etmedi. Trabzon dan Artvin e geçip Rize ilini hiçe saydı, Ben burada 250 nin üzerinde Avukatın birlik başkanıyım, beni hiçe sayanları ben de hiçe sayarım” dedi.

      İdam cezası gelmeli

Rize Baro Başkanı Ümit Peçe İdam cezasına karşı olmadığını belirterek “ Birkaç kişinin yalan ifadesi ile idam cezası verilmemeli, adıl bir yargılama ve kesinleşmiş kanıtlar ile bazı suçlarda idam cezası mutlaka gelmeli, idam cezası caydırıcılığı fazla en ağır cezadır. İdama karşı değilim” dedi.

      Sözleşmelerde eksikler var

Rize de daire sahibi olanların yapılan sözleşmelerde eksikleri olduğunu belirterek “ TOKİ istimlakleri sırasında bunları yaşadık. Daire alanların mutlaka hukukçulara danışmalarını istiyorum. Doğan haklar bazen hukukçuları zorlamakta, daire alırken bazı konuları göz ardı ediyorlar. Binanın yıkılması ile birlikte birçok daire sahibi mağdur olmakta” dedi.

         Avukatı olmayanlara yardımcı oluyoruz

Rize Baro Başkanı Ümit Peçe Baronun hukuk mücadelesinde varlığı olmayanlara avukatlık desteği verdiklerini belirterek “  Avukat tutacak gücü olmayanlara baro olarak destek veriyoruz. Tabii öncelikle Muhtarlarından kişi hakkında bilgi alıp, üzerinde tapu kayıtlarına bakıldıktan sonra her hangi bir geliri olmayan vatandaşlarımıza hukuki destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

       Verasetler yoruyor

Rize de mal paylaşımı ve veraset davalarının kendilerini yorduğunu belirten Baro Başkanı Ümit Peçe “ Veraset davalarında maalesef yüzlerce inana ulaşmak zorunda kalıyoruz, bu nedenle davalar uzun süre alıyorlar. Bazı verasetleler yurt dışında olması nedeniyle davalar uzun süre sonuçlanamıyor” dedi.

      Avukatlık zorlaşmalı

Geçmişte avukatlık mesleğinin puan durumunun yüksek olduğunu belirten Peçe “ Puanın düşürülmesi ile avukat sayılarında artış meydana geldi, Şu an ilimizde 250 nin üzerinde avukat var ve stajı devam eden meslektaşlarımız var. Bu rakamlar ilimiz için oldukça fazla” dedi.

     Baro olarak sürekli eğitim içinde olduklarını belirten Peçe “ Kendimizi yasalara göre sürekli yenilemek zorundayız. Baro olarak çeşitli dönemlerde eğitimler düzenleyerek yenilikler konusunda kendimizi hazır hale getiriyoruz” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE