• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hızır HOP toprağa verildi

-Geçirdiği Beyin ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşamayarak İstanbul da hastanede hayatını kaybeden Eski Belediye Başkanı Hızır Hop Belediye önünde düzenlenen törenin ardından Sahil Caminde kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında toprağa verildi.

Hızır HOP toprağa verildi

      Dilek ONAY CAN

RİZE: 2 Dönem Rize Belediye Başkanlığı yapan eski başkanlardan Hızır Hop belediye önünde düzenlenen törenin ardından Sahil Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

      1996-2004 Yılları arasında iki dönem Rize Belediye Bakanlığı yapan Hızır Hop dönemin Başbakanı Rahmetli Mesut Yılmaz tarafından başkan adayı gösterilmişti, 1996 Yılında girdiği mahalli seçimlerde belediye başkanlığını kazanan ve eski belediye hizmet binasından şu an ki yerine taşınan Rize belediyesinde ilk başkanlığı yapmıştı.

    Mesut Yılmaz tarafından açılışı yapılan yeni Belediye Hizmet Binasında ilk başkan olan Hızır Hop 2004 yılına kadar Başkanlık görevini yürüttü. Rize de birçok esere imza atan Hızır Hop dolgu alanında birçok eserin yapılmasına katkı sağlamıştı.

       Beyin ameliyatı sonrası düzelmedi

Beyin rahatsızlığı sonrasında beyin ameliyatı olan 83 Yaşında ki eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop İstanbul da tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkması sonrasında fenalaşarak yeniden yoğun bakıma alınmıştı. Yoğun bakımdan çıkamayan Hızır Hop kaldığı hastanede hayatını kaybetti.

      Belediye önünde tören

2 dönem hizmet verdiği Rize belediyesi önüne tabutu getirilen Rize Eski Belediye Başkanı Hızır Hop için tören düzenlendi, törene Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, eski Milletvekili Ahmet Kabil, eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

       Kendisini örnek aldık

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin belediye önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada “ Hızır abimizi her zaman örnek aldık, ilimize çok şey kattı, bilgi ve becerilerinden yararlandık, hizmet binamız onun eseri, değer verdiğimiz kişilerden biri, her zaman katkıları ile yaşayacaktır” dedi.

Rize Sahil Camisinde kılınan cenaze namazı öncesi merhum Belediye Başkanı Hızır Hop’un tek erkek oğlu olan, iş insanı Celal Hop ve ailenin diğer tüm yakınları taziyeleri kabul ettiler. Burada Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından kılınan cenaze namazına, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize eski Milletvekili Abdulkadir Kart, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Eski Milletvekilleri Ahmet Kabil, Avni Kabaoğlu, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın Danışmanı Hakan Avcı, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Hızır Aktaş, Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, YRP Rize Merkez İlçe Başkanı Hızır Can, RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali, ANAP Eski il Başkanı Nusret Karaca, iş adamları Şaban Ali Razıoğlu, Osman Tüylüoğlu ve çok sayıda eski ve yeni il ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı.

    Aile kabristanlığında defin edildi

Eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop sahil camiinde kılınan öğle namazının ardından aile kabristanlığı Bağdatlı Mahallesindeki aile mezarlığına toprağa verildi.

     Cenaze namazına çok sayıda vatandaş ve eski Başkan Hızır Hop un yakını katıldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE