• 18 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hedefimize yüzde 80 ulaştık

-Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 4 yılın değerlendirmesini yaptı.

Hedefimize yüzde 80 ulaştık

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediyecilikte en önemli sorunun kurumsal yapı olduğunu belirterek “ Kurumsal yapıyı sağladık. Artık vatandaşımız her sorununu kurumsal yapıyı kullanarak hallettiriyor. On numara adını verdiğimiz projelerimizden ikisi hariç diğerlerinin tamamını hayata geçirmek için çalışmalar başlattık. Bir kısmı bitti bir kısmı ise devam ediyor” dedi.

-Trafik konusunun kendilerinin sorunu olmadığını belirten Kasap “ Emniyetimizin sorunu, yol kenarlarında park eden araçları kaldırmak onların görevi. Biz tretuvar üzerindeki araçlara bakarız. Önümüzde sekiz aylık bir zaman kaldı ve bunun üç aylık bölümü seçim propagandaları ile geçecek, beş aylık hizmet programımız var. Cumhurbaşkanımız kimi işaret ederse aday o olur” dedi.

Özlem ÇETİN

RİZE: Hizmette 4 Yıl değerlendirme toplantısı yapan Kasap, 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde kararın Cumhurbaşkanına ait olduğunu söyledi.

Yerel basın ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve beraberindeki yardımcıları kahvaltı sonrasında 4 yıllık çalışmayı değerlendirdi.

    Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap seçim öncesinde verdikleri sözleri tuttukları belirterek “ Belediyemizde kurumsal çalışma sistemini oturttuk. Biz gitsek de bu sistem oturdu ve halkın ihtiyaçları artık kurumsal anlamda karşılanacak. Şehir içindeki trafik sorunu aslında bizim sorunumuz değil. Bu sorun emniyetin sorunu. Biz sadece kaldırımlardaki araçlara karışabiliriz. Rize’de son 4 yılda 10 numara projelerden yüzde 8’ini tamamladık ve projelerimiz devam ediyor. Doğu Park Projesi bitme aşamasına geldi. Batı Park Projesi ise üniversitemiz tarafından devam ettirilmekte. Isırlık Projesinde ise birinci aşama bitti ikinci aşama devam ediyor. Mavi Çarşı Projemizde ise borsa tarafından Çay Çarşısı Projesine başlanıyor. Meydan projesinin birinci aşaması bitmiş ikinci aşamada çalışmalar sürüyor. Yine 10 numara projelerimiz arasında kadın kültür sanat evi vardı ve bu projemiz bitti. Burada üretilen ürünler için kadınlarımıza iş yeri açacağız” dedi.

Rize siyasete yakın

Rize’nin en farklı özelliğinin siyasetle yakın ilgilenmesi olduğunu belirten Kasap “ Rize’de herkes siyasete yakın ilgi duymakta ve bu ilgi Rize’de siyasi laboratuvar oluşmasına neden oldu. Cumhurbaşkanının buralı olması siyasetin tabanının oluşmasına etken. 81 il dışında bizim böyle bir farklılığımız var” dedi.

Üniversite için alt yapı şart

Rize’de üniversitenin varlığından yararlanılabileceğini belirten Kasap, “ Bir şehirde üniversite varsa, birlikte çalışmayı öğrenmek gerek. Üniversitemizden yararlanmalıyız. Bunun yanında buraya gelecek olan öğretim görevlilerini ise burada tutmamız gerek. Alt yapısı ve sosyal tesislerimiz ile bunu sağlamamız lazım” dedi.

Abuskal açtık

Kasap 10 numara projeler konusunda ise “  Projelerin ikisi hariç sekizi tamamlandı. Teleferik projesi için 26 Temmuz’da ihale yapılacak. Daha önce 4 firma başvurmuştu. Rize ayağı için mahkeme süreci vardı ve burada iş yeri mevcut; insanları mağdur etmeden çalışma yürütmemiz gerekiyordu. Diğer projelerimizden sekizini tamamladık yani (abuskal) diğer adıyla yolu açtık. Bizden sonra gelecek olanlar ise bu yolda ilerleyecek. AB projemize 48 milyon Euro çıkmıştı. AB de ekonomik veya başka sebeplerden bu 30 milyon Euro’ya düşürüldü. Bu proje kapsamında su, kanalizasyon ve biyolojik arıtma tesisi vardı.  Belediye olarak 4 yılda zaten 40 kilometrelik su hattını değiştirdik. Bu da bizim üç de bir su hattımız demektir” dedi.

Salarha Tüneli’nde sorun var

Salarha Tüneli Rize girişinde vatandaşların dava açtığını ve davanın sonuçlanmadığını belirten Kasap “ Tünelde hemen hemen hafriyat bitmek üzere. Sadece Rize girişinde mahkemelik durum olduğundan tünel zamanında bitirilmedi. Ayrıca Hayrat Projemizde TOKİ’nin 283 konutluk çalışma var ve proje başlatıldı. Dolgu alanı belediye blokları projesi ise bakanlıkça ele alındığından bu proje tüm olarak değerlendirilecek. 3 aşamalı olacak olan bu proje valilikten müftülük sitesine kadar birinci bölüm olarak planlanıyor” şeklide ifade etti.

Hayvan pazarının Kurban Bayramı’nda halkın hizmetine açılacağını belirten Kasap “ Mezbahane inşaatı devam ediyor.  Ayrıca 300 sokak hayvanı kapasiteli hastane ve konaklama yeri yapıyoruz. Buraya sokak hayvanlarının tümünü koyacağız diye bir şey yok” dedi.

Rize’de aş evi yapımına devam edildiğini belirten Kasap “ Sosyal market ve aş evi inşaatımız sürüyor, 600 metre kare alanda devam eden inşaatımız kısa bir süre sonra tamamlanacak” dedi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE