• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Havalimanı gelecek yıl hizmete giriyor

-Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son 18 yılda Rize’ye 15 milyar değerinde yatırım yapıldığını belirterek “ Şu an Rize’de 19 projemiz devam ediyor, Lojistik üs inşaatı başladı, buraya Hava, Deniz ve kara ulaşımını birleştirdiğimiz de Rize’nin çehresi değişecek” dedi.

Havalimanı gelecek yıl hizmete giriyor

RİZE: Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu parti il binasında açıklamalarda bulundu.

    Çeşitli yatırımları incelemek üzere Rize’ye gelen Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu AK Parti il binasında yaptığı açıklamada Rize’nin son 18 yılda 15 Milyar liralık yatırım aldığını belirterek” Bunun içinde dev eserler var, Ovit tüneli ve bağlantı yolları, Salarha tüneli,  çeşitli tünel ve alt yapı çalışmaları, şu an Salarha tüneli devam ediyor ve önümüzdeki yıl hizmete girecek, bunun yanında 100 milyon ton dolgusu yapılacak olan Havalimanı inşaatına bugüne kadar 80 milyon ton dolgu yapıldı. Dolgu işlemi yılbaşında tamamlanacak ve üst yapı inşaatına hız verilecek, 3 kilometre uzunluğunda ki pist bitmiş olacak, buraya her yıl 3 milyon insan gelebilecek” dedi.

    Gelecek yıl bitecek

Üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “ Havalimanı Rize’ye değer katacak. Cumhurbaşkanımız bu projeleri yakinen takip ediyor. Havalimanı ile birlikte Rize tarım, turizm, Ekonomi yönünden kazanacak. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye’nin her tarafı şantiye haline gelmiş.  Ülkemizin her yeri şantiye halinde 100 binlerce insan bu şantiyelerde çalışıyor, büyük projelerimiz arasında yer alan Çanakkale 18 Mart köprüsü devam ediyor. Birçok TEM yolu yapıldı. Devam eden çalışmalarımız var” dedi.

    Rize de 19 Proje var

Bakan Karaismailoğlu Rize genelinde 19 projenin devam ettiğini belirterek “ Bu projeleri kısa sürede bitirmek istiyoruz. Bu projeler arasında yer alan Lojistik üs inşaatı başladı ve bunu da kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Bu sayede Demiryolunu buraya bağlayacağız, Karayolu ve Deniz yolu ile birlikte havayolunun da buraya büyük katkısı olacak.  Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 18 yılda akla hayale gelmeyecek işler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Milletvekillerimiz ve il teşkilatımızın tavsiyeleri ile yeni projeler üretilerek hayata geçiriyoruz” dedi.

    Karaismailoğlu Salarha tüneli, Rize- Artvin Havalimanı ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE