• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hava soğuyor Korona ısınıyor

-Havaların soğumaya başladığı bu günlerde korona vakalarındaki yükseliş tedirgin etmeye başladı, Dünya ve ülke genelinde artan vakalar korkutmaya başladı, ülkemiz genelinde 64 bin 264 kişi hayatını kaybetti.

Hava soğuyor Korona ısınıyor

     Esin BAYRAK

RİZE: Uzun süre Karadeniz bölgesinde birinciliği kaptırmayan Rize de son haftada yeniden vaka sayıları artmaya başladı.

      Çay hasadının devam ettiği günlerde bölgede göçün fazla olması nedeniyle vaka sayılarında Karadeniz bölgesinde uzun süre birinciliği kimseye bırakmayan Rize geçtiğimiz hafta birinciliği Trabzon’a kaptırmasının ardından il genelinde vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti.

     Geçtiğimiz hafta 100 binde 378 oranında bulunan Rize de bu hafta ise 100 bin de 392.61 lere yükseldi.

      Havaların soğumaya başlaması ile birlikte okulların açık olması ve vatandaşların gündüz hayatlarına devam etmesi sonucunda taşıyıcı özelliği taşıyan gençlerden evlere bulaşan  virüs mikrobu ile sayıların tırmanışa geçtiği belirtildi.

    Aşılamanın devam ettiği ilimizde aşılana oranının yüzde 73 lerde olduğu aşı olmayan vatandaşların mutlaka aşı olmaları gerektiği belirtildi.

     Virüs şekil değişti

Sürekli şekil değişikliğine giden Korana virüs ile mücadelede en büyük etkinin aşılama olduğunu belirten sağlık müdürlüğü vatandaşların mutlaka aşı olması gerektiğini havaların soğuması ile birlikte vaka sayılarının hızlı bir şekilde artabileceğini belirtmekteler.

     Kurallara uyun

Başta aşılamanın virüs vakalarına karşı etkili olduğunu belirten sağlık müdürlüğü, bunun yanında maske, mesafe ve hijyen kurallarından taviz verilmemesi gerektiği belirtildi.

Havaların soğuması ile birlikte vatandaşların çok daha fazla ev ve toplantı alanlarında dikkatli olması gerektiği belirtildi.

      Mesafeyi koruyun

Sağlık müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “ Düğün salonlarının açılması ile birlikte son dönemlerde bu tür salonlardan vaka sayılarının arttığını görmekteyiz, Vaka sayılarındaki artış toplu olarak bulunduğumuz yerlerden yayılmakta, Kış sezonunun gelmesi ile birlikte vakaların daha da artacağını düşünüyoruz. Tedbirlerimizi almadığımız taktirde, vaka sayılarında düşüş beklememeliyiz, çevremizi ve kendimizi vakalardan korumanın en sağlıklı yolu aşı ve kurallara uymaktan geçmektedir” denildi.

        Ülkede vakalar artıyor

Öte yandan ülke genelinde günlük vaka sayılarının 30 bin in üzerine çıktığı belirtildi, vakalar ile birlikte günlük ölü sayısı ise 200 lerin altına düşmemekte, ülke genelinde ise 1,5 yılda Korana virüs vakalarından hayatlarını kaybeden kişi sayısı ise 64 bin 264 olarak açıklandı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE