• 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    17 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hak aramak futbolda suç oldu

Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçında son dakikalarda hakemin haksız yere verdiği penaltıya isyan eden Başkan Hasan Kartal ile birlikte meslektaşımız Togay Muratoğlu, Kulüp görevlisi Sinan Diren ve Sultan Çalık PFDK ya sevk edildi.

Hak aramak futbolda suç oldu

-Süper ligin ilk haftasının sezon açılış karşılaşması olan Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçının 87 dakikasında orta hakem Arda Kardeşlerin VAR a bile gitmeden Morozuık in pozisyonuna penaltı vermesinin ardından futbolcular ve Rizespor yönetim kurulu haksız penaltıya isyan etmişti. Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yardımcısı Servet Yardımcı nin da izlediği karşılaşma sonrasında gazetecilere “ Böyle hakemlerle lig bitmez, buna emek hırsızlığı denir, Rizespor un burada hakkı yenilmiştir” açıklamasında bulunan Başkan Hasan Kartal takımın haklarını savunduğu gerekçesi ile PFDK ya sevk edildi.

        Kartal “ Hakkımızı her yerde ararız”

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir in gözü önünde hakemin nasıl bir takımı yendirmek için penaltı verildiğini tüm kamuoyu ve dünya gördü, bir takım yaratmak o kadar kolay değil, emek ister, para ister ve verilen mücadelenin karşılığı aranır, biz burada takımımızın hakkını aradık, Tüm spor yorumcuları penaltının haksız yere verildiğini söyledi. Bir kulübün başkanlığını yapıyorum ve kulübümüzün hak ve menfaatlerini korumak benim görevim, bunu korumak için adalet istiyor isem ve buna ceza verilecek ise futbolun adaleti olmadığını anlıyoruz, Süper lig büyük kulüplerin korunduğu, bir lig olmamalı. Hakkımızı aramaktan asla vaz geçmeyeceğiz” dedi.

       

        Sportmenliğe aykırıymış

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada Hasan Kartal'ın, Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynanan maçın ardından medyaya yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi.

         Futbolun içine edenler ne olacak

Bir şehrin, bir takımın kaderi ile oynayan hakemlere ceza verilmezken, hak arayan, haklarını yedirmek istemeyen, takımlarının haklarını arayan, taraftar veya gazeteciye ceza verilmesi adaletin ne kadar yanlış tecelli ettiğini gösteriyor. Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçı sonrasında verilen karara isyan eden Rizespor sevdalılarına ve

Çaykur Rizespor görevlileri Togay Muratoğlu, Sinan Diren, Sultan Çalık'ın da aynı müsabakadaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle disipline gönderildikleri belirtildi.

Hukuk Müşavirliği'nce 15.09.2020 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

1- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü Başkanı HASAN KARTAL'ın 11.09.2020 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig müsabakası sonrasındaki 12.09.2020 tarihinde medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü görevlisi TOGAY MURATOĞLU'nun aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 36. maddesi uyarınca 15.09.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü görevlisi SİNAN DİREN'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 36. maddesi uyarınca 15.09.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü görevlisi SULTAN ÇALIK'ın aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 36. maddesi uyarınca 15.09.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE