Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Muktesh Pardeshi, beraberindeki heyet ve eşi ile birlikte Rize’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muhammet Bostan’ın daveti üzerine kente gelen Büyükelçi Pardeshi, Rize’nin sanayi ve turizm potansiyelini yerinde gözlemledi.

Ziraat Çay Bahçesi’nde İnceleme
Ziyaret programı kapsamında Rize’nin sembol mekanlarından biri olan Ziraat Çay Bahçesi’ne (Botanik Bahçesi) giden Büyükelçi, burada Çaykur yetkilileri tarafından karşılandı. Türk çayının serüveni, üretim aşamaları ve bölge ekonomisine katkıları hakkında yetkililerden detaylı teknik bilgiler alan Pardeshi, çay bahçelerini gezdi.
"Makasla İlk Hasat"
Çay tarımına olan ilgisini gizlemeyen Büyükelçi Pardeshi, eline çay makasını alarak bahçeye girdi. Rize usulü çay hasadı yapan Büyükelçi’ye, Çaykur görevlileri tarafından doğru toplama teknikleri gösterildi. Eşi ile birlikte çay bahçesinde vakit geçiren Pardeshi, Türk çayının tadına bakmayı da ihmal etmedi.
Ziyaretin, iki ülke arasındaki tarımsal iş birliği ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı. Büyükelçi Pardeshi’nin Rize’deki diğer sanayi ve turizm noktalarını da inceleyerek temaslarını sürdürmesi bekleniyor.
