• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Gezi Rehberi: Manavgat’ta Gezilecek En İyi 5 Yer

Ülkemizin en güzel turistik bölgelerinden biri olan Manavgat, gezilecek yer sayısının bir hayli fazla olmasıyla da ön plana çıkıyor. Yerli ve yabancı binlerce turistin adeta akın ettiği Manavgat’ta nereleri görmeli, nereleri gezmelisiniz?

Gezi Rehberi: Manavgat’ta Gezilecek En İyi 5 Yer

İşte bu sorunun yanıtlarını sizler için araştırdık ve işte sonuçlar…

1. Manavgat Şelalesi

Muhteşem bir doğaya sahip olan Manavgat Şelalesi, mutlaka görülmesi gereken yerlerin de başında geliyor. İlçe merkezine sadece 4 km mesafede yer alan Manavgat Şelalesi, adeta bir doğa harikası! Tüm günü bu bölgede geçirmek isteyeceksiniz. Manavgat’ın adeta sembolü haline gelen şelale, yabancı turistlerin de akın ettiği bir yerdir. Bölge halkının ise sıklıkla ziyaret ettiği bir doğal alan olma özelliği taşıyor. Metrelerce yüksekten dökülen sular ise bu bölgenin yaz mevsiminde daha serin bir havaya kavuşmasını sağlıyor. Manavgat Şelalesi’nin Antalya merkeze 76 km mesafede yer aldığını da ekleyelim.

2. Side Antik Kenti

Manavgat, eskiden Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Bizans imparatorluklarına ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Haliyle bu bölgenin buram buram tarih kokmasına şaşırmamak gerekiyor. Side Antik Kenti ise mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Tarih ve arkeoloji tutkunlarının mutlaka görmesi gereken antik kent, geçmişten günümüze kadar kalmayı başaran pek çok tarihi yapıyı görmenize olanak tanıyacak. Side Antik Tiyatrosu da görülmeye değer tarihi zenginliklerden biridir. Bölgeye ulaştığınızda mutlaka antik tiyatroyu da gezmelisiniz.

3. Apollon Tapınağı

Side’de yer alan Apollon Tapınağı, merkeze çok uzak olmadığından rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir bölgedir. Tapınağın M.S. 150 yılında inşa edildiği düşünülüyor. Çevresinde doğa yürüyüşü yapabileceğiniz çok sayıda yer olan tapınak, yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biridir. Özellikle korint başlıklı sütunlar ile ön plana çıkan tapınak, tüm heybeti ile sizi de kendine hayran bırakmayı başaracak. Uzun yıllar bölgenin liman kenti olarak kullanılması nedeniyle bu tapınağın o dönem ticaret yapan gemiciler için inşa edildiği tahmin ediliyor. Ancak bu yapıya dair gizemin henüz tam olarak çözülememiş olduğunu da eklemek gerekir. Bu arada muhteşem bir deniz manzarasına sahip olduğunu da bilmeyenler için ekleyelim.

4. Köprülü Kanyon ve Milli Park

Doğa ile baş başa zaman geçirmek isteyenlerin rotasını çevirdiği bu bölge, görülmeye değer eşsiz güzellikleri bünyesinde barındırıyor. İlçe merkezine 65 km uzaklıkta yer alan Köprülü Kanyon, fotoğraf çekmek isteyenlerin de öncelikli seçimi oluyor. Bu kanyonda dünya çapında rafting etkinlikleri de düzenleniyor ve bu nedenle rafting tutkunları için de ayrı bir öneme sahip olduğunu eklemek gerekir.

5. Aspendos Köprüsü

Tarihi Aspendos Köprüsü de Manavgat’ın en sevilen yerlerinden biri olma özelliği taşıyor. Köprüçay üzerine inşa edilmiş olan köprünün M.S. 4 yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış olan tarihi köprü daha önce restorasyon çalışmalarından geçirilmiş olsa da orijinal görüntüsünün korunmasına özen gösterilmiş... Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan kabul edilen tarihi köprü, doğal güzelliklere farklı bir bakış açısından tanıklık etmenizi sağlayacak.

Manavgat’a Yerleşme Planı

Manavgat’ın bu eşsiz güzelliklerini bir defa görenler hayran kalıyor ve çok sayıda kişi yerleşme planları yapmaya başlıyor. Eğer siz de hayatınızı Manavgat’ta sürdürmek isterseniz Manavgat ilçesine ait kiralık daire ücretleri için hepsiemlak internet sitesine tıklayabilirsiniz. Site üzerinden daireleri inceleyebilir ve kira fiyatlarına dair fikir edinebilirsiniz. Kiralık daireler ile birlikte satılık daire fiyatlarına da göz atmak için hepsiemlak internet sitesine uğramanızı öneririz.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE