• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

GASTRO RİZE AMACINA ULAŞTI

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Gastro Rize programı ile tüm zenginlikleri yaşadıklarını söyledi.

GASTRO RİZE AMACINA ULAŞTI

    Esin BAYRAK

Rize sahil Parkında gerçekleştirilen GastroRize Günleri’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, stantları gezerek yöresel yiyecekleri tattı. Bilal Erdoğan, “Bütün Türkiye’de kavurmamız, kuru fasulyemiz meşhur. Dolayısıyla bunların burada daha çok insana ulaştırılmaya çalışılması çok güzel” dedi.
Gastronomi dünyasından ünlü isimlerini Rize’de buluşturan 2'nci GastroRize günleri amacına ulaştı.. Yerel lezzetlerin ve gastronomi programlarının yanı sıra kentin biyoçeşitliliği, çay ve tarımı, yerel pazarları, tarihi Rize evleri ve yerel dokusu muhafaza edilen Rize mimarisi, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı tanıtımı faaliyetlerinin yer aldığı GastroRize Günleri'nde davetliler, Çay Çarşısı yanında açılan stantları gezdi. RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katılmak için kentte bulunan Bilal Erdoğan da stantları ziyaret etti. Yöresel yiyecek stantlarında ikram edilen pepeçura, mısır ekmeği, bal, karalahana sarması, kavurma gibi yiyeceklerin tatlarına bakan Erdoğan, vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.
Rize mutfağının her zaman çok güzel olduğunu belirten Bilal Erdoğan, “Her zaman söylerim, çok zengin çeşit var. Demeye gerek yok ama özellikle kavurmamız, kuru fasulyemiz, karalahanamız, hamsi ile yaptığımız şeyler, mısır ekmeğimiz. İlk defa likapa ile yapılmış pepeçura tatlısı çok güzel. Kendimize has lezzetlerimiz var. Bütün Türkiye’de kavurmamız kuru fasulyemiz meşhur. Dolayısıyla bunların burada daha çok insana ulaştırılmaya çalışılması çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

      Çay arası Moralı

Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sahil parkında yapılan etkinlikler gece geç saatlere kadar sürdü. Yoğun katılımın sağlandığı Gastro Rize programında yöresel yemek kültürlerinin yanı sıra, tarihi ışık tutan kıyafetler, tarihte kullanılan ev ve iş aletleri, Yöremizde yetişen meyve çeşitleri, tarihte evlerde yapılan tatlılar ve yöremizin kültürünü yansıtan tüm ürünler yer aldı.

          İlgi Büyüktü

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yöre kültürünü eksiksiz olarak yansıtmaya çalıştıklarını belirterek “ ikincisini yaptığımız Gastro Rize programında yöre kültürümüzü yansıtmaya çalıştık, elbette eksiklerimiz vardır. Belediye olarak tüm personelimiz ve Başkan yardımcılarımız ile programın eksiksiz olması için çalıştık. Gastro Rize programının 2 inci sürgün çay arasında olması nedeniyle katılım yoğun oldu. Ayrıca yöre sanatçılarımız kültürümüzü yansıtan kemençe ile bölgemizin müziğini yansıttı. Vatandaşlarımızın ilgisi büyüktü” dedi.

         Zengin bir program oldu

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Gastro Rize programının zengin bir program olduğunu belirterek “ Gerek yöre halkımız, gerek se ilimizde dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin olduğunu fark ettik, bu tür etkinlilerin ilimize katkısı büyüktür. Gelecek yıl eksiklerimizi tamamlayarak daha kapsamlı bir Gastro Rize programı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE