• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Feyzioğlu Artvinliler ile buluştu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi TBMM 24. Dönem Milletvekili Süheyl Batum Artvin’de esnaf ve vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

Feyzioğlu Artvinliler ile buluştu

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye Barolar Birliği  (TBB)  Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi TBMM 24. Dönem Milletvekili Süheyl Batum Artvin Barosu ve Artvin Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” adlı panel öncesinde,  Halitpaşa Kavşağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Feyzioğlu ve Batum tulum, davul ve akordeon eşikliğinde esnafı ziyaret ettiler.

Halitpaşa Kavşağı’nda toplanan vatandaşlara 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda halkın onayına sunulacak Anayasa Değişikliği teklifini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirerek vatandaşlara açıklamalarda bulundular.

Feyzioğlu: Artvin’den Tüm Türkiye’ye Işık Olsun

Türkiye Barolar Birliği  (TBB)  Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu konuşmasının başında, Artvin artık bizim memleketimiz diyerek, “Kaçıncı kez geldik bilmiyorum yalnız hep dert için geldik. Bu Artvin’le uğraştıkları için geldik.  En son bu alanda 30’un üzerinde baro başkanıyla Cerattepe de yapılmak istenen hayır demek için gelmiştik.  Şimdi Türkiye’ye yapılmak istenene  HAYIR demek için geldik. Biz Türkiye’nin yer altı zenginliğini yer üstü zenginliğini başka devletler sömürmesin istiyoruz.

Bu zenginlik bizim milletimizin zenginliğidir diyoruz.  Yer üstünde çıkan zenginliğimiz yer üstünde çıkan zenginliğimizin  çok çok  üzerinde ise yer  üstünü yok edip yer altında çıkaracağınızı bir metali Artvin’i yok etmek pahasına  yabancı şirketlere peşkeş çekmeyin diyoruz. Yaptığımız bu!

Artvin’de siyasi parti ayrımı olmaksızın  Artvin’i koruma mücadelesi sürüyor. Bu mücadelenin Türkiye Barolar Birliği olarak bir parçasıyız biz. Artvin’i yok etme davasında bizde imzacıyız, biz de davacıyız. Sizinle birlikte biz de bu yolda mücadele etmenin gururunu yaşıyoruz.

Bugünler geçecek ancak  Artvin’de yapılmak istenenlere bakılıp  Türkiye de neler yapılmak istendiğini  canlı görmek mümkün.

HES yapıyoruz diye Artvinliye yaşanması mümkün olmayan  bir doğa bırakmaya karşıyız. Ama altın çıkaracağız diye altından milyonlarca kez  kıymetli doğayı yok etmeye karşıyız.

Bunu kimse Artvin gelişmek istemiyor diye çarpıtmasın. Ama uygar ülkelerde bu HES’ler hangi standartlarda yapılıyor hem elektrik üretiliyor hem de şehirlerin ve doğanın yok edilmesine imkan vermiyorsa Türk milleti de bir Avrupa   milletinin laik olduğuna evleviyetle sahip olmalıdır diyoruz. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu! Bu HES’i yapacak olanlar daha çok para kazanacak diye Artvin’de doğanın yok edilmesine karşıyız.

Eğer Cerattepe de bu maden bu yöntemle çıkarılacaksa karar verin diyordu bilim adamları ya Artvin ya maden! Maden deyip Artvin başının çaresine baksın diyenlere cevabımız Hayır’dır” dedi.

Feyzioğlu konuşmasının sonunda, “Maden deyip Artvin’den milletin göç etmesini isteyenlere cevabımız Hayır’dır. Elimizdeki bilimsel raporlar var. Orman yok edildiğinde Artvin’in suyu kalmaz. Tüm dünyaya şifa dağıtılacak olan doğal vitaminler kalmaz. 16 Nisan’da da bu mücadeleye cevabımız Hayır’dır” ifadelerine yer verdi.

Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM 24. Dönem Milletvekili Süheyl Batum da burada vatandaşlara açıklamalarda bulunarak 16 Nisan’da  referandumda halkın onayına sunulacak olan Anayasa Değişikliği teklifini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi verdi.

Batum, Bu çocuklarımızın Geleceği Meselesidir

Batum konuşmasında, “Açık söylüyorum Cerattepe ve bunun gibi Türkiye’de belirli yerlerinde olan  doğa katliamının belirli kişilerin  veya şirketler üzerinden uluslar arası şirketler üzerinden  Türkiye’yi yağmalama projesi belirli bir zamandan beri devam ediyor. Küresel kukla oynatanlar yeni bir yöntem buldular. Kökünden çözüm için bütün yetkileri tek bir kişiye vermek istediler. Bu bir tek kişi Cumhurbaşkanı dediler. Dediler ki yürütmenin bütün yetkisini Cumhurbaşkanına verelim dediler.

O zaman Cumhurbaşkanın kimseye bir şey sormayacağı yetkiyi verelim dediler.  Elinizi vicdanınıza koyun. Bu parti işi değildir.  Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenidir. Bir kişi ile bütün kararları gizli alacaklar. Ve denetimi de yok.  Peki ya biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurumlarının o yargılarını bir kenara atıp bir kişinin iki dudağına bırakmaya ne deriz tabiî ki de HAYIR deriz! Bu çocuklarımızın geleceği meselesidir.

Ne mutlu bize Ne mutlu türküm diyerekten biz burada çocuklarımızın geleceğini bir kişinin iki dudağına bırakmaya HAYIR diyeceğiz” dedi.

“Madene Hayır” Yazılı Bardaktan Çay İçtiler

Buradaki konuşmalarının ardından Feyzioğluve Batum beraberindekilerle  ayaküstü uğradığı Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi esnafı ve yoldan geçen vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

Cadde üzerindeki esnafı tek tek ziyaret ederek selamlaşan Feyzioğlu ve Batum, bir esnafın “Madene Hayır” yazılı bardaktan ikram ettiği çayı içtiler.

Yöresel Lezzetimiz Kömeden Tattılar

Çaylarını yudumlayan Feyzioğlu ve Batum, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir şarküteriye uğrayarak esnafın ikram ettiği yöresel kömenin de tadına baktılar.

Feyzioğlu Döner Kesti,  Vatandaşların Beğenisini Kazandı

Bütün esnafı ziyaret eden Feyzioğlu ve Batum, meşhur Artvin dönerinin tadına bakmayı da ihmal etmediler. Döner bıçağını eline alan Feyzioğlu, döner ustasıyla bir süre ayaküstü konuştuktan sonra panelin yapılacağı salona beraberindekilerde yol aldılar.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE