• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ekşioğlu Vakfı 23. Ovit Yayla Şenlikleri Başlıyor

-Cumhuriyetin 100. Yılında 7 Bölge, 7 Renk Halk Oyunları Ovit'te Buluşuyor.

Ekşioğlu Vakfı 23. Ovit Yayla Şenlikleri Başlıyor

Esin BAYRAK

RİZE: İkizdere yaylasında bu yıl 23 üncüsü düzenlenecek olan yayla şenlikleri hazırlıkları devam ediyor.

     Bu yıl 23 üncüsü düzenlenecek olan Ovit yayla şenliklerinde Yayla geleneklerinin yanı sıra 7 renk 7 bölge halk oyunları etkinliği yapılacak.

Yayla Göçü Geleneği Yaşatılacak, Kemençe, Tulum Eşliğinde Büyükbaş Hayvanlarla Yaylaya Göç Edilecek.

      Yayla şenliklerinde yöre kültürü ön plana çıkacak ve İnek Güzellik Yarışması Düzenlenecek, Yaylacılar El Ele Horona Duracak. Ekin Uzunlar ve Koliva İle Birlikte 14 Sanatçı Konser Verecek. En Uzun Horon Halkası Rekor Denemesi Yapılacak. 

-Rize Yöresi El Sanatları Stantları Açılacak

4-5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler ovit yaylasında Ağustos saat 10 da başlayacak. Vakıf Başkanı Süleyman Ekşi nin konuşması ile başlayacak olan etkinlikte belediye Başkanı Hakan Karagöz, İlçe kaymakamı Mustafa Salih Bayram konuşmaları ile devam edecek ve Hamza Çepni, Emre Havuz konserleri ile 7 renk Halk oyunları gösterisi. Yapılacak. Gökhan Can Boşnakoğlu, Anıl Azam Kardeşler, Ahmet Ekşioğlu konserleri ile son bulacak. 2 inci gün Yayla gücü geleneği yaşatılacak. İnek Güzellik yarışması, El sanatları sergisi, Anıl Azam Kardeşler Konseri, Ahmet Ekşioğlu konseri, Gülbeyaz Demir konseri, Adnan Yılmaz ve  Ekin Uzunlar konseri ile 2 inci gün sona erecek. 3 üncü günde ise Hamza Albayrak Kemence ekibi, Osman Akbulut konseri. Ödüllü yarışmalar, Sandalye kapma, Yumurta taşıma, çuval yarışı, Bayrak kapma yarışmaları ile devam edecek. Konserlerde ise Gökhan Can Boşnakoğlu, 7 bölge halk oyunları gösterisi Cumhuriyetimizin 100 üncü yılında ovit buluşması yaşanacak.

    Ülkenin 4 bir yanından katılım sağlanacak

Ekşioğlu Vakfı 23'üncü Ovit Yayla Şenlikleri'nde Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 renk bir araya geliyor. Anadolu buluşmasına ev sahipliği yapan Ovit Yaylası, ülkemizin dört bir yanında geçmişten süzülerek gelmiş halk oyunları ekiplerini ağırlayacak. İsimleri, müzikleri, kıyafetleri ile hepsi kendi içinde yöreye ait bir hikâye barındıran, figürlerde kimi doğa olaylarını, kimi savaşta göğüs göğüse çarpışmayı, kimi sevdayı ya da ayrılığı, kimi de tarla sürmeyi, ekmek yapmayı, yün eğirmeyi anlatan halk oyunları gösterinde sizleri doğudan batıya, kuzeyden güneye 7 bölgemizin 7 halk oyunu ile birlikte ritim tutmaya davet ediliyor..

    Konserlerle sona erecek

İslam Yıldız, Nuray Aksoy, Serhan İlbeyi, Koliva konserleri sonrası çöp toplama yarışması yapılacak.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE