• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Eğitim- İş ten Rize” ye çıkartma

Genel Başkan Orhan Yıldırım liyakatsiz eğitim yönetimi nedeniyle basit dokunuşlar ve bilimsel yaklaşımla çözülecek sorunların bile artık kronik hale geldiğini ifade etti.

Eğitim- İş ten Rize” ye çıkartma

Bülent ÇİFTGÜMÜŞ

RİZE: Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı ve Genel Sekreteri Rize de bazı inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

    Rize de çeşitli ziyaretlerde bulunan Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım eğitim çalışanlarının sendikalaşma oranlarının AB ülkelerinin gerisinde olduğunu, bunun siyasal iktidarların bireylerin örgütsel birlikteliğini tehdit olarak görmesinden kaynaklandığını, bunu aşmak için de çoğu zaman iktidarların kendi eksenlerine girecek sendikalar oluşturduğu veya var olanları güdümlerine almaya çalıştıklarını belirtti. Eğitim İş’in tüm bunların dışında yeni bir yol ve bağımsız bir duruş olduğunu söyledi. Hiçbir siyasal, sosyal ve ekonomik yapının güdümünde olmadıklarını belirten Yıldırım Eğitim İş’in tek bağımlılığı ve vazgeçilmezinin Atatürk ilkeleri ve devrimleri olduğunu söyledi. Eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarının gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını, bunu düzeltmek içinse hiçbir şey yapılmadığını üzülerek takip ettiklerini söyleyen Genel Başkan Orhan Yıldırım liyakatsiz eğitim yönetimi nedeniyle basit dokunuşlar ve bilimsel yaklaşımla çözülecek sorunların bile artık kronik hale geldiğini ifade etti.

Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay pandemi nedeniyle eğitim öğretim sürecinde aksaklıklar olduğunu bunu aşmak içinse uzaktan eğitime geçildiğini söyledi. Fakat bu süreçte ülke çocuklarının yaşadığı fırsat eşitsizliği ne deniyle, her tür ve kademede eğitim gören milyonlarca çocuğun uzaktan eğitime katılamadığını belirtti. Öğrenme yoksulluğu çeken öğrenci sayısının gittikçe arttığını söyleyen Özkolay, aç kapa anlayışıyla tutarsız hareket eden, öğretmenlerini bakıcı olarak gören MEB yönetiminin bunun üstesinden gelemeyeceğini belirtti. Eğitimde tüm sorunların üstesinden gelmenin tek yolunun liyakatli kadroların eğitim yönetiminde yer alması ve okulların siyasal, inançsal, ekonomik grupların tahakkümünden kurtularak bilimsel temelli uygulamaların yuvası haline getirmek olduğunu söyledi.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Rize Şube Başkanı Hamza Kutay ve Rize Şube Basın Yayın Sekreteri Ulaş Rakıcı Rize Merkez MTAL, Tevfik İleri MTAL, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi, Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğretmenleriyle buluşarak sorunlarını dinlediler ve örgütlenme faaliyetleri yürüttüler.

Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Rize Şube Örgütlenme Sekreteri Volkan Kesik, Rize Şube Mali Sekreteri Ufuk Günaydın, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şevket Yardımcı İlkokulu, Doğuşçay İlkokulu öğretmenleri ile buluştular. Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay sendika olarak eğitimin tüm alanlarına ve okul türlerine dikkatle eğildiklerini, ister özel eğitim ister genel eğitim alanı olsun tüm üyelerinin sorunlarına çözüm odaklı yaklaştıklarını, bundan sonra da böyle olacağını belirtti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’i ziyaret eden Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay ve Rize Şube Yönetim Kurulu gün içinde alan taramasında tespit ettikleri sorunlar ve genel eğitim hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra Eğitim İş Rize Şube binasına geçen Genel Başkan Orhan Yıldırım ve Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay Rize’de görev yapan genç öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinlediler.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE