• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ KALDIRIYORUZ”

-Gençlik ve Spor il müdürü Gürhan Yıldız engellilere yönelik yaptıkları çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek “ Görme engellilerimiz için futbol takımı kurduk ve çok iyi sonuçlar aldık, Dovw sendromlular için çalışmalarımız var, ilimiz spor tesisleri yönünden önemli aşamalar kaydetti, bazı eksiklerimiz var ve bunları tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“ ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ KALDIRIYORUZ”

      Mustafa BAYRAK

RİZE: Gençlik ve Spor il Müdürü Gürhan Yıldız ASKF tesislerinde Gazeteciler ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2 yıldır görevde olduğunu belirten Yıldız “ 1 Yılımızı Pandemi nedeniyle kaybettik. Ardından yoğun çalışmalara başladık. 20 yıldır il müdürlüğü yapmaktayım ve Ankara dan geldiğim Rize de önemli tesislerin olduğunu gördüm. Elbette eksiklerimiz var, bunları tamamlamak için gayret gösteriyoruz” dedi.

      Sporun yıldızlarına ödül vereceğiz

-Gürhan Yıldız ilk töreni önceki yıl yaptıklarını belirterek “ Sporun yıldızları ödül törenimiz Cuma akşamı yapılacak. Burada amacımız uluslararası başarılara imza atan, ülkemiz genelinde başarılı sporcularımız ve antrenörlerimize ödül töreni yaptık. Burada amacımız gençlerimizi teşvik etmek ve başarılı sporcularımızı daha iyi yerlere gelmeleri için başarıya yönlendirmektir” dedi.

       Rus güreşçilerden çekiniyorduk

-Yıllarca güreş yaptığını belirten Gençlik ve Spor il müdürü Gürhan Yıldız “ Rahmetli Erol Koyuncu ve Akif Pirim dönem arkadaşlarımdı. Zaman zaman Erol Koyuncu ile karşılaşıyorduk, sert bir güreş yapıyordu ve kaburgamı kırmıştı. Uluslar arası şampiyonalarda tek çekindiğimiz Rus güreşçilerdi, Akif Pirim Rus güreşçiyi yenerek dünya şampiyonu olmuştu” dedi.    

         Tesis açısından zenginiz

-İl Müdürü Gürhan Yıldız Rize ilinin tesis açısından zengin bir il olduğunu belirterek “ İlimizde 65 sentetik sahamız bulunmakta. Gündoğdu spor kompleksimiz Avrupa da bile olmayan spor kompleksi, Ankara da bile bulunmayan tesis bizde var. Burada elbette eksiklerimiz var, Jimnastik salonu, Şenol Birol tesislerimizin yanında spor kompleksi yapacağız. Tek eksiğimiz buz pateni olacak, ilimiz spor tesisleri bakımından zengin ve 8 havuzumuz bulunmakta, tek üzüntümüz yüzme dalında uluslararası başarılara imza atamamak” dedi.

    Güreş salonu yakında hizmete giriyor

-Çaykur Didi stadyumu yanında yapımı tamamlanmak üzere olan Güreş Salonunda 8 minder olduğunu belirterek” İlimizde arazı sorunu var, Dünya çapında güreşte başarılara imza atan ildeyiz ve Güreş salonumuz yoktu. Yapacak yer bulamadığımızda stadyumun yanında bunu yapmayı uygun bulduk, eleştiriler aldık ancak yer sorunu olması nedeniyle salonu buraya yaptık. Yine Güreşte uluslararası başarılara imza atmak istiyoruz. Rize çeşitli branşlarda Dünya çapında başarılara imza atan bir il” dedi.

      Kaynak sorunumuz yok

-Gençlik ve Spor il Müdürü Gürhan Yıldız Rize’nin kaynak sorunu olmadığını belirterek “ Eski bakanımız Osman Aşkın Bak her türlü desteği bize vermekte.  Şenol Birol Tesisleri yanında bulunan alanın bir bölümünü Rize Belediyesinden aldık ve burada spor tesisi yapımına başlayacağız. Seneye bugünlerde açılışını yapmış olacağız” dedi.

      Okulları geziyoruz

-Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız Antrenörlerin sürekli eğitimden geçtiğini belirterek” Kurumumuz antrenörlerini Milli Eğitim ile iş birliği içinde 4 sınıf okullarına göndererek onlara spor sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız tüm okullarımızda devam ediyor. Bu sayede çocuklarımıza sporu sevdiriyoruz” dedi.

      Kano sporunda başarılıyız

-Kano sporlarında Rize’nin başarılı olduğunu belirten Yıldız “ Kanoda çok iyi sporcularımız var, bunları İtalya ya gönderdik ve 6-7 ay burada eğitim alacaklar, bunun yanında bazı branşlarda sporcularımızı çeşitli ülkelere gönderiyoruz. Kano dalında Ardeşen ilçesinde çok iyi tesise sahibiz ve şampiyonalar burada yapılıyor. 2024 Paris olimpiyatlarına Rize den sporcu göndermek istiyoruz” dedi.

     Engellileri eğitiyoruz

-İl Müdürü Gürhan Yıldız Engellilerin spora katılmasına önem verdiğini belirterek “ Görme engellilerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda şu an 8 görme engelli sporcumuz futbol oynamakta, 6 aydır eğitimleri yapılıyor. Elbette bunların eğitimini yapacak hocalarımızın öncelikle eğitim almalarını sağlıyoruz. Otizmli çocuklarımızın eğitimine başlayacağız, yine önceden hocalarımızın eğitimini tamamlayacağız. Ardından Tekerlekli sandalyelere mahkum olan kardeşlerimizi Basketbol yapmaya teşvik edeceğiz. İlimizde böyle bir Basketbol takımı kurma çalışmalarımız var” dedi.

      3 Yeni yurt binası inşaatına başlıyoruz

-Rize de 7200 yurt kapasitesi bulunduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız”  Şu an eksiğimiz yok, Güneysu da açılan yurt binası büyük bir eksikliğimizi tamamladı. Fiziki olarak daha iyi olmak zorundayız. Eski SSK binasını önümüzdeki yıl kullanmayacağız. Rektörümüz Üniversitenin arkasında bize 5 dönüm bir arsa tahsis etti, buraya yurt binası yapacağız” dedi.

 

 

    

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE