• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

EMNİYET EĞİTİMLERLE SUÇ ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR

Emniyet Müdürlüğü ekipleri 1 Ocak tarihinden günümüze çeşitli ekiplerce vatandaşlara yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

EMNİYET EĞİTİMLERLE SUÇ ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR

          Şevki DERECİ

RİZE: Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşitli alanlarda, çeşitli yerlerde eğitici programlar yaparak suç oranının azalmasını sağamaya çalışıyor.

    Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, “En İyi Narkotik Polisi; Anne, Narkorehber, Gençlik Modülü, Met Fotoblok” faaliyetleri kapsamında toplam 52 oturumda 2.925 kişiye (690 anne ve anne adayı) ulaşılarak uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla eğitim verildi.

           Narkonokta faaliyeti kapsamında ise vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda toplam 650 kişiye ulaşılarak bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtıldı..           

            *Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda “Güvenli İnternet, Dolandırıcılık, Evden Hırsızlık, İşyerinden Hırsızlık ve İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konularında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda 5.500 kişiye ulaşılarak bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtılmış. Ayrıca Polis Meslek Tanıtımı faaliyeti ve Mahalle Polisliği çalışmaları kapsamında 139’u özel gereksinimi olan öğrenci olmak üzere toplam 1.369 öğrenci ziyaret edilerek bilgilendirme faaliyetleri yapıldı..

*Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, 6.798’i çocuk olmak üzere toplam 15.182 kişiye “Çocuklar İçin Güvenli Trafik, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi, Okul Servis Sürücüsü ve Rehber Personele Yönelik Eğitim, Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi”  gibi bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi..

*Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, “Siber Zorbalık, Sosyal Medya Bağımlılığı, Dolandırıcılık, Yasadışı Bahis, Mobil Bankacılık” gibi konularda toplam 19 etkinlikte 1.774 kişiye eğitim/seminer düzenlenerek bilgilendirme yapılmış. Yine bu kapsamda vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda stant kurularak 11.822 kişiye ulaşılarak broşür dağıtılmış, toplamda 13.596 kişiye yönelik bilgilendirme faaliyetleri yapıldı..

*Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, toplam 830 adet broşür dağıtılarak vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda (KADES) kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına bilgilendirme faaliyetleri yapılmış. Yine bu kapsamda 119 kişiye aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele ve dolandırıcılık gibi konularda seminer düzenlenerek bilgilendirme faaliyetleri yapılmış..

*Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, “Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi” kapsamında toplam 12 etkinlikte 1.370 öğrenciye yönelik eğitim/seminer düzenlenerek bilgilendirme faaliyetleri yapıldı..

     Eğitici çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE