• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Derepazarı Reçel yarışması sonlandı

-BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik “ Derepazarı Belediyemizin gerçekleştirdiği reçel yarışmasında istihdam için önemli bir adım atıldı, projeye emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Derepazarı Reçel yarışması sonlandı

    Esin BAYRAK

DEREPAZARI: Belediye tarafından organize edilen Mandalina reçeli yapımı yarışması sonuçlandı.

    Derepazarı ilçesinde Belediye tarafından organize edilen ve iki etap halinde yapılan Reçel yarışması sonuçlandı.

    Belediye düğün salonunda yapılan yarışmaya kaymakam Bekir Yalçın, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, RTEÜ Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Ferhat Kalaycı, BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Uluslararası Dünya Dönerciler Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan, Belediye Başkanı Selim Metin ve yarışmacı yakınları katıldı.

   Yarışmanın jüri üyeliklerini; Güler Topuk(Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı, Yücel Bayraktar (Kültür Bakanlığı Sanatçısı Rize Temsilcisi), Ebrar Berberoğlu(Uzman Diyetisyen ve Gastronom), Yusuf Demirci (Babillon Hotel Mutfak Şefi), Salih Yıldız (Nalia Karadeniz Mutfağı Mutfak Şefi) yaptı..

Final programında yarışma başlamadan önce; Ön Eleme turunda en yüksek puan alan 10 yarışmacı; Canan Köse, Havva Berber, İlayda Yaren Köse, Kadriye Güngör, Meltem Sarı, Meral Köse, Sare Yıldırım, Sonay Yıldırım, Şeyma Kalıcı ve Zehra Aacar Ön Eleme turu sonrasında en yüksek puan alan 10 yarışmacının reçel kavanozları numaralandırıldı.

Jüri üyeleri tarafınca reçellerin tadılmasının ardından; renk, kıvam ve aroma kriterlerine göre 5ile100 puan arasında puanlamaları yapıldı. Her bir yarışmacı için 5 jüri üyesi tarafından verilen toplam puanlar jüri üyeleri tarafından hesaplandı. En yüksek puan alan 3 finalistin kavanoz numaraları ve yarışmacı isimleri ilan edildi.

Finalde en yüksek puan alan finalistler

     Yapılan değerlendirme sonucunda birinciliği Sare Yıldırım, ikinciliği Kadriye Güngör ve 3 lüğü Havva Berber kazandı

   Birinciliğe 5, ikinciliğe 3, ve 3 üncülüğe 2 bin TL ödül verildi.

     İstihdam sağlandı

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik Derepazarı ilçesinin çaydan sonra ikinci ürünü olan Mandalinasının Reçel yapımı için değerlendirilmesinin bölge halkı için önemli bir gelir olacağını belirterek “ Kurulacak olan tesiste vatandaşlarımız istihdam hakkı kazanacak, böylesine bir projeyi hayata geçiren Belediye Başkanımızı kutluyorum, bölgemiz için çeşitli ARGE çalışmaları mutlaka yapılmalı, Rize ili Çay a dayalı bir bölge ve bunun çeşitlendirilmesi için mutlaka çalışmalar yapılmalı, ilimizin kültür ürünleri çeşitli alanlarda değerlendirilmeli” dedi.

      Rize için çalışmalıyız

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik Rize de Siyaset, STK, Üniversite ve kurumların birlikte çalışması gerektiğini belirterek “ Amaç hizmet ise, birlikte çalışmak ve birlikte üretmek gerekiyor. Belediyelerimiz, kurumlarımız yeni istihdam alanları için çalışmalı, devlete dayalı sistem yerine üretim yapan bir sistem ortaya konulmalı” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE