• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Demiryolu Mutlaka Olmalı

Karadeniz Demiryolu Projesi’nin hazırlanması gerektiğini söyleyen STK Başkanları Güven Aksoy ve Bahattin Karaali, demiryolunun kargo taşımacılığı için önemli olduğunu söylediler.

Demiryolu Mutlaka Olmalı

Karadeniz sahil boyu demiryolunun mutlaka hayata geçirilmesini belirten Kızılay Başkanı Bahattin Karaali ve Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Güven Aksoy” Demiryolu sahilin can damarı demektir, demiryolu ağı ile Karadeniz sahil yolu trafiği rahatlayacaktır” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: Karadeniz sahil yolunun mutlaka projelendirilmesini ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilmesini isteyen STK başkanları sahil yolunun kurtuluşunun demir yolundan geçtiğini söyledi.

 Çeşitli Karadeniz illerinde başlatılan kampanya ile birlikte Karadeniz demiryolunun harekete geçmesi istenirken Rize STK başkanları da bu kampanyaya katıldı.

 Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy “Gelişen büyüyen ülkemizde Karadeniz Bölgesi’nde yapılan yatırımlarla Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize Artvin bölgesindeki yatırımlar desteklemek ve bu bölgedeki illeri Kafkaslara açmak için Samsun-  Sarp Demiryolu bölgemizin olmazsa olmazıdır yaptığınız yatırımları ulaşım ve taşımacılıkla desteklenmezseniz o zaman yatırım eksik ve zayıf kalır. Neden demir yolu çok önemli Samsun- Sarp Demiryolu bölgemizin sahil yolunun taşımacılığını kargo ve yük taşımacılığını ve kara yolunun seyahat bakımından tren yolunun devreye girmesiyle çok daha rahatlayacağını düşünmekteyiz.  Samsun- Sarp Karayolu üzerindeki güzergâh demir yolu içinde son derece elverişli oluşu biz yöredeki sivil toplum kuruluşları olarak yapılmaması için hiç bir sebep olmadığına inanıyoruz. Yaklaşan seçimlerde biz bu istem ve taleplerimizi yeni milletvekili adaylarınızdan talep edeceğiz ve Karadeniz Bölgesi’nin olmazsa olmazı diye nitelendirdiğimiz Samsun- Sarp Demiryolunun bir an önce hükümet programına koyulmasını bizi yöneten devlet büyüklerimizden talep edip takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurulur” dedi.

Sahil yolu rahatlar

Rize Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karaali ise sahil yolunun rahatlamasının tek yolunun demiryolu ağının Rize’den geçirilmesi ile başarılacağını belirterek “ Demiryolu sahil illerine ve ilçelerine hayat verir. Demiryolu yapılırken hızlı tren düşünülmeli ve Samsun’dan Sarp’a kadar yapılacak olan demiryolu ile birlikte kargo taşımacılığının da artacaktır. Kafkaslara kadar uzanan demiryolu ağı bölgenin güçlenmesini sağlayacak ve sahil yolu büyük araçlardan bir ölçüde rahatlayacaktır” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE