• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Cenazeler yalnız mı kılınacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplu namazlar kılınmasının yaygın olan Corona virüsü nedeniyle sakıncalı olduğunu belirtirken Cenaze namazları ne olacak?

Cenazeler yalnız mı kılınacak?

Corona virüsü nedeniyle alınan tedbirler ülkemizde artırılırken dost, akraba ve yakınlarımızın cenaze namazlarında oluşan topluluk virüs nedeniyle askıya mı alınıyor sorusu akılları karıştırdı.

     Cemal ŞİŞİK

RİZE: Dünyayı sarsan Corona Virüsü nedeniyle ülkemizde de 2 kişide rastlanması sonucu Külliyede önemli tedbirler alınarak uygulamaya konulması ile akıllara takılan Cenaze namazları oldu.

    Dünyayı sorsan ve 5 bin e yakın insanın Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi ile birlikte ülkemizde de 2 kişi de virüse rastlanması sonucu Külliyede 5 saat süren ve alınan kararlar gereği Maçların seyircisiz, okulların tatil edilmesi, toplu törenler ve bazı etkinliklerin iptal edilmesinden sonra akıllara takılan soru ise köy ve şehirlerde hayatlarını kaybeden insanların yakınlarının cenaze namazına katılıp katılmayacağı geldi.

      Namazlar evde kılınabilir

       Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Ergin yaptığı yazılı açıklamada “Bizler samimi ve sıcakkanlı bir milletiz. Dost ve arkadaşlarımızla musafaha eder, tokalaşır ve kucaklaşırız. Elbette bu davranışlar çok güzel ve değerlidir. Ancak bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu bu dönemde böyle uygulamalara ara vermek sorumluluğun ve tedbirin gereğidir. Bilhassa camilerimizde yaygın olan namaz sonrası musafaha uygulamasına ara verelim. Tokalaşmadan belli bir mesafeden birbirimize gönül selamı vererek, elimizi kalbimize koyarak hal hatır soralım. Belli bir yaşın üzerinde olanlar Koronavirüs’den daha fazla etkilenmekte ve risk grubunda yer almaktadır. Dolayısıyla bu günlerde yaşlılarımız evlerinde istirahat etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıdır. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun yapmış olduğu açıklamaya göre bu kardeşlerimiz bu risk ortadan kalkıncaya kadar Cuma namazına gelmeden evlerinde öğlen namazını kılabilirler” diye açıklama yaptı.         

         Cenazeler yalnız mı gömülecek

Corona virüsü nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirlerde camilerde namaz kılınmasına yasaklar getirilirken insanların en çok bir araya geldiği diğer bir program ise Cenaze namazları, eş, dost, Akraba ve yakınlarını kaybeden insanların birleştiği alan olan Cenaze namazlarının da aynı tehdit yaşattığı düşünülecek olursa cenazelerin birkaç kişi ile defin işlemi yapılacağı gündeme gelecektir.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE