• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

-Çaykur Rizespor seçmelerinde heyecan var

Çaykur Rizespor alt yapı sorumluları himayesinde Mehmet Cengiz Tesislerinde çeşitli illerin katılımı ile seçmeler yapılıyor.

-Çaykur Rizespor seçmelerinde heyecan var

- Çaykur Rizespor da alt yapıyı oluşturmak ve sporcu yetiştirilmesini sağlamak amacıyla seçmeler yapılıyor. Rizespor alt yapı hocalarının denetiminde seçmeler yapılıyor. 11, 12.13, 14,15 yaş gurubu seçmelerine çok sayıda çocuk katıldı.

       “ALT YAPIYI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

-Çaykur Rizespor alt .yapı sorumlularından Bilal Karafazlıoğlu amaçlarının alt yapıyı güçlendirerek yetenekli oyuncuları takımı kazandırmak istediklerini belirterek “ Yaz sezonunda çocuklarımızın futbola olan ilgisi fazla, önce Ardeşen, Arhavi ve Artvin de seçmeler yaptık, buralarda toplam 390 çocuk seçmelere katıldı” dedi.

       “İL DIŞINDAN GELENLER VAR”

-Alt yapı sorumlusu Bilal Karafazlıoğlu “ İlimize çeşitli illerden gelen çocuklar var, Mardin, Hatay ve bölgeden çok sayıda çocuk bu seçmelere katılmak için ilimize geldi, dışarıdan gelen çocuklarımızı çeşitli yurtlara yerleştirdik, Alt yapı tesislerimizde 11,11, 12 yaş guruplarındaki çocuklarımızı yaşlarına göre yarım sahada maç yaptırarak onların yeteneklerini ölçüyoruz, 8 er kişiden oluşan çocuklarımız birbirlerini tanımadıkları için seçmeler zor geçiyor” dedi.

      “ YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR”

-Her yaş gurubunun ayrı ayrı mücadele ettiğini belirten Karafazlı “ Yarım sahada yaptığımız maçlarda çocuklarımızın yeteneklerini ölçüyoruz. Aralarında yetenekli olduğu kadar hırslı ve azimli çocuklarımız var, ilk etapta kendilerini ön plana çıkartamayan ancak alt yapı hocalarımızın vereceği raporlar doğrultusunda çocuklarımız ikinci maçlarını yapacaklar” dedi.

      “İLGİ BÜYÜK”

-Alt yapı seçmelerine büyük ilgi olduğunu belirten Karafazlıoğlu “ Çocuklarımız büyük bir mücadele örneği veriyorlar. Yetenekli çocuklarımız var. Bunlar bugün tekrar karşı karşıya gelecekler. İkinci maç sonrasında hocalarımızın raporları doğrultusunda hareket ederek, yetenekli çocuklarımızı bir araya toplayacağız” dedi.

     “YETENEKLERİ ALT YAPIYA ALACAĞIZ”

-Tüm çocukların mücadele gücünün yüksek olduğunu belirten Bilal Karafazlı “ Çocuklarımızı küstürmek istemiyoruz, ancak önceliğimiz yetenekli çocuklarımız olacak. Bu çocuklarımızı kulübümüze dahil edeceğiz, ilk iki eleme sonrasında yeniden değerlendirme yapacağız ve çocuklarımızı yeniden sahaya süreceğiz. Bu elemede çocuklarımızın gerçek yeteneklerini ortaya çıkartacağız. Alt yapımıza uygun çocuklarımızı Rizespor ailesine katacağız” dedi.

      “İKİ AYRI GURUP OLUŞTURDUK”

-Bilal Karafazlıoğlu sabah ve öğleden sonra olmak üzere ufak yaş guruplarının sabah çift sahada kendi yaş gurupları ile maç yaptığını belirterek “ 2011-2912-2013 yaş gurupları kendi yaşlarına göre maçlar yapmakta. Bu maçlarda yetenekli çocuklarımızı alt yapı hocalarımız belirlemekte. Bu çocuklarımızın kimlik bilgileri ile ailelerinin telefonlarını alıyoruz ve yetenekli çocuklarımızın aileleri ile temasa geçeceğiz” dedi.

       “BÜYÜK YAŞ GURUBU ÖĞLEDEN SONRA”

-Çaykur Rizespor Alt yapı sorumlusu Bilal Karafazlıoğlu öğlen sonrasında 2010-2009-3008 ve 2007 lı çocukların elemelerinin yapıldığını belirterek “ bu çocuklarımızı öğleden sonra değerlendirmeye alıyoruz, iki günlük değerlendirme sonucunda bu çocuklarımızın aileleri ile temasa geçerek alt yapımızı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

      

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE