• 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çay da dayanıklılık ıslahı projesi

-Doç. Dr. Keziban Yazıcı Japonya ile birlikte yürüttükleri çay da dayanıklılık projesinin TÜBİTAK tan geçtiğini söyledi.

Çay da dayanıklılık ıslahı projesi

     HABER MERKEZİ

RTEÜ, Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı’nın yürütücülüğündeki “Çay Bahçelerinin Yenilenmesinde Kullanılacak Çay Çeşit ve Çeşit Adaylarının Kuraklığa Dayanıklılıklarının Belirlenmesi” isimli proje “TÜBİTAK 1001, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

 Doç. Dr. Keziban Yazıcı proje ile ilgili olarak, “Son yıllarda tüm dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine karşı İhtisaslaşma faaliyetlerimiz kapsamında Türkiye çay tarımının sürdürülebilirliği için önemli bir adım niteliği taşıyan ve paydaşımız olan ÇAYKUR ile yola çıktığımız projede, yine bir diğer paydaşımız ÇAYMER ve Shizuoka Üniversitesi, Çay Araştırma Merkezi (JAPONYA) ile de iş birliği yapılmış ve “Çayda Dayanıklılık Islahı” çalışmaları başlatılmıştır.” dedi.

TÜBİTAK 1007 projesinin devamı niteliğinde planlanan proje ile, yurt içi ve yurt dışından seçilen çay çeşitleri ve çeşit adaylarının kuraklığa dayanıklılıkları belirlenecek. Shizuoka Üniversitesi Çay Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yoriyuki Nakamura danışmanlığında karşılıklı ziyaretler ile Japonya örneği de baz alınarak bölgesel faaliyetlere destek verilecek.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE