• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çay çarşısı Ağustos ta hazır

-Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan çok hızlı bir şekilde devam eden Çay çarşısının Temmuz ayı sonunda hizmete girmesini beklediklerini belirterek “ Bir aksilik olmaz ise Temmuz sonunda teslim alacağız, şu an çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları devam ediyor” dedi.

Çay çarşısı Ağustos ta hazır

Fikret KARABULUT

RİZE: Sahil dolgu alanında 10 bin metre kare alan üzerinde inşaatına devam edilen Çay çarşısı Temmuz sonunda tamamlanacak.

     Sahil parkı İtfaiye Müdürlüğü yanında 10 bin metre kare alan üzerinde geçtiğimiz yıl ortalarında inşaatına başlanan Çay çarşısı inşaatında son aşamalara gelindi.

    Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan “Çay Çarşısı Projesi ile Türk Çayı'nın daha etkin tanıtımını sağlamak, tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışını sağlamak, çay işletmelerinin pazarlama kapasitelerini geliştirmek ve bunlara bağlı olarak ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırarak turizmden elde edilen gelirleri artırma hedeflenmiştir. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje olarak desteklediği Rize Ticaret Borsası’nın proje sahibi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje ortağı olduğu Çay Çarşısı Rize merkezde bulunan Eminettin Mahallesi sahil dolgu alanında Çay Çarşısı Projesi 4000m2’si kapalı alan, toplamda 10 bin m2’lik Çay Çarşısı çay ile ilgili bütün ürün gruplarına, sektörel markaları ve yöresel ürünleri bir araya toplayarak toplu olarak tüketicilerin beğenisine sunacaktır. Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Toplantı Salonu, Misafirhane, Deneme Numune Satış Ünitesi, Çay Müzesi, Çay Evi, 3D Çay Sineması ve Sosyal Alanlardan oluşacaktır” dedi.

   Geçmişe uzanacağız

   Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan “Proje tamamlandığında Çay Çarşısı sosyal yaşam alanı içerisinde gelen konuklarımıza Rize’mizin vazgeçilmez sembolü olacak çay bardağı yapısı içinde bulunan sinevizyon’da çayın topraktan bardağa gelinceye kadarki süreç anlatılırken diğer bir yanda geçmişten günümüze çay tarımında kullanılan araç ve gereçlerin sergileneceği çay müzesinde geçmişe uzanacağız. Farklı firmaların ürettiği çayları tatma imkanının bulunacağı çay evleri, yöresel yemekler ve tatlılar, Rize bezi, bakır işletmeciliği, ağaç oymacılığı gibi ilimize özgü ürünlerin tanıtımına katkı sağlanacaktır. Tatbiki küçük konuklarımızda güvenli bir şekilde misafir edebileceğimiz oyun parkıyla beraber ilimize gelecek misafirlerimize Türk çayını, kültürünü tanıta bileceğimiz bir sosyal yaşam alanı oluşacak” dedi.

 Temmuz da teslim alacağız

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Çay çarşısında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek “ Kaba inşaat tamamlandı, Çay bardağı inşaatı bitti iç çalışmalar başladı, alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Temmuz ayı sonunda teslim almamız gerekiyor, bir aksilik olmaz ise Temmuz sonunda yer teslimi alacağız ve Ağustos ayında hizmete girecek” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE