• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çay alımları yeniden başladı

-Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım Ambarlık ve Büyükköy fabrikalarında yeniden alımların devam ettiğini belirterek “ Bu iki fabrikamız yeniden devrede, Arhavi çay fabrikamız sular altında kaldı ancak her hangi bir hasar yok” dedi.

Çay alımları yeniden başladı

     Esin BAYRAK

RİZE: Sel ve heyelanların son günlerde etkili olduğu bölgede Çaykur Çay fabrikaları da yağış ve sel felaketlerinden etkilendi.

    14 Temmuz tarihinde Salarha ve Çayeli bölgelerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında Ambarlık ve Büyükköy çay fabrikalarının sular altında kalmasının ardından fabrikalarda hızlı bir şekilde başlatılan temizlik çalışmaları sonrasında bu iki fabrika yeniden işletmeye açılırken, Arhavi de meydana gelen sağanak yağış sonrası Arhavi Çay fabrikası da sular altında kaldı. Bayram nedeniyle alımlara iki gün ara veren Çaykur bayramın ikinci günü yeniden alımlara başladı.

     Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım Ambarlık ve Büyükköy çay fabrikalarının yeniden işletmeye alındığını belirterek “ Şu ana kadar 85 bin ton yaş çay yaprağı aldık, tüm fabrikalarımız açık ve çay işlemeye devam ediyor, Arhavi de meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle fabrikamız sular altında kaldı ancak maddi hasarımız yok, fabrika alanımız sadece sular altında kaldı, ekiplerimiz kısa sürede müdahale ederek her hangi bir zarara karşı önlemlerini aldılar, bu fabrikamızda çay işlemeye devam ediyoruz” dedi.

    Sahadayız

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 1'inci sürgünde olduğu gibi beraberinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte fabrika ve alım yerlerini denetlemeyi sürdürüyor. Alım ve üretimin aksamadan tam kapasite sürdürülmesi için çalışma yürüten Genel Müdür ve ekibi erken saatlerden itibaren Rize, Trabzon ve Artvin’de denetimlerini sürdürüyor.

     Pakistan ile çalışmalar sürüyor

ÇAYKUR yıllık 200 bin tona yakın çay ithal eden Pakistan pazarına girmek için başlattığı çalışmalara devam ediyor. 

Büyükelçilik ve konsolosluk düzeyinde resmi temaslarını sürdüren ÇAYKUR bu kapsamda Pakistan İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha’yı Rize’de ağırladı. ÇAYKUR’u ziyaret eden Başkonsolos Bilal Khan Pasha ile süreçle ilgili görüşmeler yapıldı. ÇAYKUR Çay Satış mağazasını gezen Başkonsolos bu tür bir mağazanın Pakistanda olmadığını söyledi.  

Ziyaret ile ilgili konuşan Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim: “Köklü geçmişe sahip 'kardeş ülke' dediğimiz Pakistan ile çay satışı konusunda yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Pakistan ile ilgili yaptığımız araştırmalarda 200 bin ton çay ithal ediyorlar. Yapılan yazışmalarda Türk çayının sağlıklı yapısını ve iki ülke ilişkilerine dikkati çektik. İnşallah Pakistan'dan olumlu cevap bekliyoruz. Başkonsolosumuzun ziyareti bu anlamada önem arz etmektedir” dedi. 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE