• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

CHP DE İSTİFA DEPREMİ

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar partisinden istifa etti.

CHP DE İSTİFA DEPREMİ

Nurbay Usta

2019 Yılı Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şavşat Belediye Başkanı seçilen Nihat Acar partisinden istifa etti.

1 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde partiler yoğun kulis çalışmaları yaparlarken Şavşat Beleye Başkanı Nihat Acar’ın partisinden istifa etmesi siyasetin nabzını yükseltirken seçimlerin Şavşat için ne ve nelerin olacağı ile ilgili vatandaşlar arasında soru işaretleri oluşturdu.

Yapılan bütün araştırma ve anketlerde hiç bir partinin açık ara önde olmadığı seçimlere Belediye Başkanı Nihat Acar’ın istifa etmesi siyasette kartların yeniden karılacağı anlamına geliyor.

      “  Tabandan CHP liydim”

Acar açıklamasında “ çok zor bir devlet görevimi alnımın akıyla tamamlayıp emekli olduktan sonra CHP adına seçim kazanmanın olanaksız olduğu Meydancık Beldesinde halkın büyük teveccühü ile Belediye başkanı seçildim. Küçücük bir belde Belediyesi olmasına rağmen birçok kalıcı hizmeti gerçekleştirdim. Meydancık Belde Belediyesi sonrası  Şavşat İlçe Merkezimizde o dönem ilçe yönetiminin topluca istifa etmeleri sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi şahsıma İlçe Başkanlığı görevini teklif etti. Bu görevi seve seve kabul ettim” dedi.

    “Partiyi birinci parti yaptım”

Acar “Bu dönemde yaşadığımız dört seçimde Cumhuriyet Halk Partisi oylarını her seçimde yükselterek ilçemizde BİRİNCİ parti yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi kirada bile olsa güzel bir hizmet binası kazandırdım. Bu başarılı çalışmalardan sonra Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi ve il milletvekilimin teveccühleri ile 2019 yerel seçimlerinde CHP den Belediye başkanı adayı gösterildim. Şavşatlı hemşerilerimizin şahsıma duyduğu güven sonucu Belediye başkanı seçildim.

Sevgili Şavşatlılar, sevgili Basın Mensupları, Belediye başkanlığı görevim süresince küçük Belediyelerin kolay kolay girmeye cesaret edemeyeceği alt yapı ve Doğalgaz gibi çok zor hizmetlerin altına girdim. Bir muhalefet Belediyesi olmamıza rağmen, gelirlerimizin son derece kısıtlı olmasına karşın hem altyapı, hem üstyapı, hem Doğalgaz ve hem de aydınlatmalar gibi kalıcı hizmetlere imza attım” dedi.

     “İhanete uğradım”

  Acar açıklamasında “ Ben bütün bu çalışmaları yürütürken ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetim kurulu ihanetine uğradım. Hem şu anki CHP İçe örgütü, hem de bir önceki İlçe örgütü tarafından siyasi linçe uğradım. Bir önceki ilçe örgütü beni yalnız bırakmakla kalmadı, defalarca genel merkeze şikâyet ederek beni istifaya zorladılar. Üzerime çeşitli siyasi ve toplumsal baskılar kurdular. Her türlü zorluğa karşın halkımıza ve Şavşat’ımıza olan sevgim ve hizmet aşkımdan dolayı hepsini sineye çektim. Ancak ben yine hep Şavşat'ta ve Şavşatlılar la yani sizlerle olacağım. Sizlerin acılarınız benim de acım, sevinçleriniz sevincim olacaktır. Şavşat’ı ve bu ilçenin güzelliğini hep seveceğim. Bu ilçe için kim bir hizmet üretirse alkışlayacağım. Bu zor süreçte yanımda olan arkadaşlarıma, Belediyeden çalışma arkadaşlarıma tüm personelime teşekkür ederim” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE