• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan seyahati yapacak Türk vatandaşları Bulgaristan vizesi almaları zorunludur. Bulgaristan vizesi almak için ilk yapılacak işlem Bulgaristan vize başvuru formunu doldurmak gerekir. Vize başvuruları seyahatin amacına uygun olan vize türüne yapılması durumunda vizenizin kısa süre içerisinde sonuçlanmasını sağlar.

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan seyahati yapacak Türk vatandaşları Bulgaristan vizesi almaları zorunludur. Bulgaristan vizesi almak için ilk yapılacak işlem Bulgaristan vize başvuru formunu doldurmak gerekir. Vize başvuruları seyahatin amacına uygun olan vize türüne yapılması durumunda vizenizin kısa süre içerisinde sonuçlanmasını sağlar.

Bulgaristan Vize Türleri

Bulgaristan seyahatinde bulunmak istemeniz durumunda seyahatinizin amacına uygun vize türü seçilip ona göre vize başvurunuzu yapmanız gerekir. Bulgaristan vize türleri şunlardır.

l Bulgaristan Ticari Vize Türü

l Bulgaristan Turistik Vize Türü

l Bulgaristan Transit Vize Türü

l Bulgaristan Uzun Süreli D Vize Türü

l Bulgaristan Vize Başvuru Formu

Bulgaristan vizesi başvuru formu doldurulması esnasında, Bulgaristan’a yapılacak seyahatin amacına uygun olan bilgilerin verilmesi şeklinde doldurulur. Konaklama bilgileri, iletişim bilgileri doğru olacak şekilde yazılır. Ticari seyahatlerde ise formun içerisine davetiye bilgileri, firmanın bilgileri yazılması gerekir. Bulgaristan vize başvurusunu yapacak kişiye ait kişisel bilgilerinde doğru ve eksik olmayacak şekilde yazılması gerekir.

Bulgaristan Vize Randevusu

Bulgaristan seyahati için vize başvurusunda bulunacak kişiler, Vize randevusu alabilirler. Fakat Bulgaristan Konsolosluğu randevu alınmadan da vize başvurularını kabul etmektedir. Vize başvurusu yapacak kişi doğrudan Bulgaristan Konsolosluğu’na giderek vize başvurusunu yapabilir. Fakat Bulgaristan vizesi alınması durumunda, D tipi uzun süreli vize haricinde randevu sistemi yoktur. Bulgaristan vizesi için gerekli evrakların hazırlanmasından sonra Bulgaristan Konsolosluğu’na gidilerek evraklar teslim edilir. Bulgaristan vizesi sonuçları konsolosluğun yoğunluk durumuna göre farklı olmaktadır. Bulgaristan vize başvuru sonuçları genellikle 8 iş günü içerisinde açıklanır.

Bulgaristan Vize başvurusu İçin Gerekli Olacak Belgeler

l Doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu

l Başvuru sahibinin Bulgaristan'da kalmayı planladığı sürenin en az üç ay sonrası için geçerli bir pasaport veya seyahat belgesi –

l Başvuru sahibinin bir adet vesikalık fotoğrafı

l Varsa Bulgaristan'daki bir ev sahibinden davet mektubu

l Varsa, başvuru sahibinin Bulgaristan'da kalışını destekleyecek mali imkanların kanıtı

l Varsa seyahat düzenlemelerinin kanıtı

l Konsolosluk veya Büyükelçilik daha sonra başvuruyu ve destekleyici belgeleri inceleyecek ve vizenin verilip verilmeyeceğine karar verecektir.

Vize başvuruları, Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara ve İstanbul'daki Konsolosluk Bürolarına veya Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne yapılabilir. Konsolosluklara yapılan vize başvuruları 7 iş günü içerisinde, Büyükelçiliğe yapılan başvurular ise 10 iş günü içerisinde işleme alınmaktadır. Bulgaristan vizesi için başvurular Bulgaristan Vize Başvuru Merkezi'nin web sitesi üzerinden online olarak da yapılabilmektedir. Online başvurular 5 iş günü içerisinde işleme alınmaktadır. Geçerli bir Schengen, AB üye ülke vizesine sahip olan Türkiye vatandaşlarının, 180 günlük herhangi bir dönemde 90 güne kadar olan konaklamaları için Bulgaristan'a girişlerinde vize almalarına gerek yoktur.

l Ticari vizeler için bir Bulgar şirketinden davet mektubu gereklidir.

l Öğrenci vizeleri için Bulgaristan'daki bir eğitim kurumundan kabul mektubu gereklidir

l Aile ziyaret vizeleri için Bulgaristan vatandaşından davet mektubu gereklidir

Gerekli belgeler teslim edildikten sonra vize başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize ücretleri değişebilir ve başvurudan önce Bulgaristan konsolosluğu veya büyükelçiliği ile teyit edilmelidir. Vize başvurusu incelendikten ve onaylandıktan sonra, başvuru sahibine Bulgaristan'a girmesine izin verecek bir vize verilecektir. Vize, vizede belirtilen tarihler için geçerli olacak ve başvuru sahibinin seyahatinin amacı doğrultusunda Bulgaristan'da kalmasına izin verecektir. Bulgaristan'da vize süresini aşmanın ciddi bir suç olduğunu ve sınır dışı edilmeye ve Bulgaristan'a gelecekteki seyahatlerin yasaklanmasına neden olabileceğini lütfen unutmayın.

Bulgaristan vizesi için hazırlanan evraklar eksik veya yanlış bilgiler olması durumunda vize başvurunuz iptal olur. Bulgaristan vize başvurularınız red olması durumunda, yeniden Bulgaristan vizesi başvurusunda bulunulması gerekir. Vize başvurusunda yapılan harcamaların iadesi yapılmaz.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE