• 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    17 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Borçlu aldık iş yaptık

-Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin 26 Milyon Tl borçlu aldıkları belediyede birçok hizmeti yerine getirdiklerini belirterek “ 5 Yıllık sözümün yüzde 90 lık bölümünü tamamladım ve şu an borcumuz 17 Milyon TL dedi.

Borçlu aldık iş yaptık

RİZE: 30 Mart 2014 yılında Ardeşen Belediye Başkanı seçilen Hakan Gültekin verdiği sözlerin yüzde 90 lık bölümünü tuttuğunu söyledi.

     İl Genel Meclis başkanlığı ile AK Parti Teşkilatlanma başkanlığını yürüttüğü sırada Ardeşen Belediye başkanlığına aday gösterilen Hakan Gültekin Rize”de düzenlediği basın toplantısında 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak başladığı açıklamasında “ 30 Mart 2014 yılında Belediye başkanı seçildim ve seçim beyannamemde yer alan sözlerimin yüzde 90 lık bölümünü gerçekleştirdim. Belediye başkanlığını devir aldığımda 26 Milyon TL borcumuz vardı. Ona rağmen 40 Milyon TL lik yatırım yaptık ve şu an 17 Milyon TL borcumuz var. 29 bin 800 olan belediye nüfusumuz ile birlikte il nüfusu toplam 41 bin ilçe olarak merkezden sonra ikinci sırada yer almaktayız” dedi.

      Doğal gaz geliyor

7 Ay süre zarfında doğal gaz in ilçeye geleceğini belirten Gültekin “ Çalışmalar başladı ve şehir merkezi ana depoya kadar 7 ay içinde doğal gaz gelecek, bununla birlikte şehir içi çalışmaları başlayacak ve kısa sürede Ardeşen halkı doğal gaz ile buluşacak” dedi.

    Turizme yönelik çalışmaları olduğunu belirten Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin “ Ç.Hemşin yolu üzerinde atıl durumda olan bir yer var, burada turizme yönelik, çay bahçesi ve çeşitli gençlik hizmetlerinin yer alacağı bir yer yapacağız, bunun onayını aldık ve kısa sürede çalışmalara başlayacağız” dedi.

       Arıtma tesisi devam ediyor

Belediyelerin en büyük sorununun alt yapı olduğunu belirten Gültekin “ Lağım suları direk denize akıyor ve alt yapımızın ihalesini yaparak çalışmaları başlatmıştık. 17 milyon TL ye ihalesi olmuştu ve şu an yüzde 60 lık bölümünü tamamladık, ayrıca bölge itfaiye birliğini kurduk, 6 yeni araç alındı ve 42 metreye kadar ulaşabiliyorlar. Bu bölgede Rize”den sonra tek olma özelliğine sahip, bu araçlara tek kuruş ödemedik ve iç işleri bakanlığı aracı ile bunları aldık” dedi.

       Gençlere yönelik sahilde 16 dönümlük alanda park ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği alan kurma çalışmaları olduğunu belirten Gültekin “ Burada festivaller bile yapılabilecek, çocuklarımız ve gençlerimize yönelik tesislerimiz yapılacak” dedi.

    Otogar ve terminal çalışmalarının 8 ay sonra tamamlanacağını belirten Hakan Gültekin “ Eksiklerimizi tamamlıyoruz, ilçede 85 bin metre kare parke döşedik, 30 km yol yaptık ve asfaltladık.2 sosyal tesis kurduk, biri sahilde ve diğerini yeni açtık, Bölgede soğuk hava deposu kurma çalışmamız var ve 8 milyon TL hibe alarak bunu kuruyoruz” dedi.

     Suyumuz temiz

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin Fırtına deresinden süzme vasıtası ile su aldıklarını belirterek “ Suyumuz sahilde tek arıtmalı su ve her ay 80-90 Bin TL elektrik parası ödüyoruz.  Su kesintisi ilçede yaşanmamakta” dedi.

     Spor kulübü kurduk

Belediye bünyesinde spor kulübü kurduklarını belirten Gültekin “ Şu an Bisiklet, Hentbol, Basketbol, Kig boks, Futbol,Rafting, dallarında faaliyetlerimiz var ve bu alanda başarılara imzalar attık, şu an hem Kig boks hocamız olan ve aynı zamanda sporcumuz olan Gökhan Zorlu Macaristan da yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılacak” dedi.

      Geleceğe yönelik sorulara ise “ Reisimiz neyi uygun görürse orada görev alırım” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE