• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Boğa güreşlerine Nurten Aykut damga vurdu

-Karabela adlı boğası ile boğa güreşlerine katılan 55 Yaşındaki Boğacı Nurten Aykut’u hakemler bile arenadan uzaklaştıramadı.

Boğa güreşlerine Nurten Aykut damga vurdu

RİZE  – Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda geleneksel olarak her yıl düzenlenen Ayder Kültür Sanat Doğa Festivali’nin bu yıl 25'incisi bu yıl düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen ödüllü boğa güreşlerinde ise 68 boğa boy gösterdi. Galler düzü mevkiinde gerçekleşen Boğa Güreşlerinde Rize, Artvin ve Erzurum'dan gelen boğalar ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere 5 kategoride yarıştı.

Güreşleri, Çamlıhemşin Kaymakamı Soner Divli, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Dedebağ ile yaklaşık 3 bin kişi izledi. Kimi vatandaşlar güreşleri kucaklarında bebekleri ile kimileri ise yatarak izledi.

Güreşlerin Gözdesi ‘Karabela’ ve Nurten Teyze

Boğa güreşlerinde en çok ilgiyi ise 'Karabela' adlı boğası ile güreşlere katılan Nurten Aykut gördü. Boğasıyla beraber o heyecanı yaşayan ve bunu sahaya yansıtan Nurten Aykut isimli Boğacı herkesin beğenisi topladı. 55 yaşındaki Aykut boğası Karabela’nın güreştiği sırada yanına kadar gitti ve ona yan taraftan taktik verdi. Güreşen boğaların zaman zaman ona dönmesi yürekleri ağıza getirse de o hiç aldırış etmeden boğasını motive etmeye devam etti. Bir ara hakemin gelip Nurten Aykut’u çekiştirerek boğadan uzaklaştırmaya çalışması herkesi güldürse de hakemin çabası Aykut’u boğasından uzaklaştıramadı.

5 yıldır baktığı boğasını evladı gibi sevdiğini dile getiren Aykut “Çok heyecanlı oldu güreş.  Enim umudum vardı, evvel Allah hiç umudumu kesmedim. Çocuklarımdan ayırt etmem, evlat gibi büyüttüm çok seviyorum. 28 yıldır ben boğacılık yapıyorum, Karabela 5 yaşında, 5 yıldır bakıyorum. Daha önce 3 tane pehlivan çıkarttım bu 4’üncü çıkacak buradan” ifadelerini kullandı.

“Nurten Teyze boğasından daha çok olayın içinde”

Güreşleri ilk kez izlemeye gelen fakat bir sonraki yıllarda kesinlikle kaçırmayacağını dile getiren Osman Yetimoğlu isimli vatandaş ise Nurten teyzenin boğası üzerindeki hâkimiyetini dile getirdi. Boğadan çok Nurten teyzenin boğa arenasında koştuğunu sözlerine ekleyen Yetimoğlu “Bu yıl buraya ilk kez katılıyorum. Bundan sonraki yıllarda bu heyecanı kaçırmamaya çalışacağım. Gayet iyi. Nurten teyze zaten çok iyi. Boğayı çok iyi yetiştirmiş. Boğadan çok olayın içinde olmaya çalıştığı için yarış galiba erken bitti. Nurten teyze cesaret hapı içmiş her halde, boğaların içine çok gidiyor. Olayın içinde fazla var” şeklinde konuştu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE