• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bırakın ENGİN” i yerinde DURSUN

Rize’de yıllardır görev yapan ve hastaları tarafından sevilen bir doktor olan KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, hastane yöneticileriyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Rize’den ayrılmayı düşünüyor.

Bırakın ENGİN” i yerinde DURSUN

Rize halkı tarafından sevilen ve insana insan olduğu için değer veren Prof. Dr. Engin Dursun ile ilgili kamuoyu hocanın Rize de kalmasını istiyor. 

Esin BAYRAK
RİZE: RTEÜ Araştırma Hastanesinde KBB Bölüm başkanlığı yapan ve Rize de oldukça sevilen Prof. Dr. Engin Dursun un Rize de kalması için STK lar ve kamuoyu destek mesajları yayınladı.
    RTEÜ Araştırma hastanesinde KBB Bölüm başkanlığı yapan ve her hastasıyla özenle ilgilenen Prof. Dr. Engin Dursun un görevinden izin alarak eşinin ve kızının yaşadığı Ankara’ya gittiği bilgisi alındı. Bir hafta içinde bir karar vermesi beklenen Dursun’un Rize’deki kaderini yine kendisi belirleyecek. 
Başarılı doktorun yakın çevresinden alınan bilgiye göre; çeşitli nedenlerle hastanede ki çalışmaları engellendiği ve bir takım sorunlarla kendine yaklaşıldığını belirterek Rize’yi çok sevdiği fakat eşinin de aynı nedenlerle emekliliğe zorlandığı aynı uygulamaların kendisine dayatıldığını belirtti.
Eşi Prof. Dr. Adile Berna Dursun’un 2013 – 2020 tarihleri arasında RTEÜ Tıp Fakültesinde İmmünoloji ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı olarak görev yapmıştı. Berna Dursun Rize’de görev yaptığı dönemde Prof. Dr. Şaban Şimşek’in dekanlığında yardımcılığını da üstlenmişti. Şimşek’in olaylı bir şekilde Rize’den ayrılması ardından Berna hanımın da çeşitli nedenlerle istifaya zorlandığı iddia edilmişti. Rize’den ayrılan ve kızıyla birlikte Ankara’da yaşayan ve Memorial hastanelerinde görevine devam eden Dursun, eşi Engin Dursun’un da Ankara’ya gelmesini istediği öğrenildi.    
    Halk sahip çıktı
Çeşitli STK başkanları tarafından yapılan açıklamalarda Prof. Dr. Engin Dursun un eşinin hastaneden gönderilmesi ve emekliye zorlanması ile Engin Dursun un huzursuz olduğu ve hastane ortamında hakkında yapılan dedikodular başında Serviste hasta muayene etmesinin istenmediği ancak Engin hocanın her hastası ile ayrı ilgilenmesinin bazı doktorların zoruna gittiği belirtildi.
     STK Başkanları “ Engin Dursun hoca ile uğraşmayı bıraksınlar, halk memnun, burada halkın memnuniyeti önemli, her hastası ile özenle ilgilenmekte ve her hastasının memnun olduğu Engin hocadan memnun olmayanlar görevini tam yapmayanlardır. Keşke her doktor Engin Hoca gibi ilgili ve hastası ile yakın ilgilense, Bizler Engin Hocadan memnunuz, tek dileğimiz Rize’yi ve Rizeliyi bu kadar seven ve ilgilenen bir doktorun burada kalmasıdır” denildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE