• 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    6 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bardak boş kaldı

Rize Ticaret Borsası ve Kalkınma ajansı destekli yapılan Çay çarşısına Bakanlık para aktarmayınca dişi cam olarak yapılacak olan bardak boş kaldı.

Bardak boş kaldı

     Esin BAYRAK

RİZE: Sahil dolgu alanı üzerinde geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan ve hızlı bir şekilde süren Çay çarşısı inşaatında bakanlık ödenek göndermeyince bardak boş kaldı.

Çay Çarşısı Projesi ile Türk Çayı'nın daha etkin tanıtımını sağlamak, tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışını sağlamak, çay işletmelerinin pazarlama kapasitelerini geliştirmek ve bunlara bağlı olarak ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırarak turizmden elde edilen gelirleri artırma hedeflenmiş.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje olarak desteklediği Rize Ticaret Borsası’nın proje sahibi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje ortağı olduğu Çay Çarşısı projesinde mimari ve uygulama çalışmaları tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde inşaatına başlanan çay çarşısı Temmuz ayında hizmete girmesi bekleniyordu.

. Rize merkezde bulunan Eminettin Mahallesi sahil dolgu alanında yapılması planlanan Çay Çarşısı Projesi 4000m2’si kapalı alan, toplamda 9500m2’lik alanda zemin düzeltme ve hafriyat çalışmaları başlamıştı.

Rize Ticaret Borsasının ilimize kazandırdığı Çay Çarşısı Projesi’yle, çayın memleketi Rize'de tüketici grupları, gıda toptancıları, yerli/yabancı turistler, organizasyon işletmeleri ve bölge halkının kullanımına sunulacak sosyal yaşam alanı olacak

. Çay Çarşısı çay ile ilgili bütün ürün gruplarına, sektörel markaları ve yöresel ürünleri bir araya toplayarak toplu olarak tüketicilerin beğenisine sunacak. Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Toplantı Salonu, Misafirhane, Deneme Numune Satış Ünitesi, Çay Müzesi, Çay Evi, 3D Çay Sineması ve Sosyal Alanlardan oluşacak.

Proje tamamlandığında Çay Çarşısı sosyal yaşam alanı içerisinde gelen konuklara Rize’nin vazgeçilmez sembolü olacak çay bardağı yapısı içinde bulunan sinevizyon’da çayın topraktan bardağa gelinceye kadarki süreç anlatılırken diğer bir yanda geçmişten günümüze çay tarımında kullanılan araç ve gereçlerin sergileneceği çay müzesinde geçmişe uzanılacak. Farklı firmaların ürettiği çayları tatma imkanının bulunacağı çay evleri, yöresel yemekler ve tatlılar, Rize bezi, bakır işletmeciliği, ağaç oymacılığı gibi ilimize özgü ürünlerin tanıtımına katkı sağlanacak.

     Sosyal alanın oluşacağı çay çarşısında küçük çocuklar da düşünülmüş ve çocuklar için oyun parkları çarşı içinde yer alacak,

      Bardak yarıya kaldı

Diş cephesi tamamen cam olacak olan Çay çarşısında bakanlık destekli projede ilgili bakanlığın çay çarşısı için ödemesi gereken miktar ödenmeyince sipariş verilen camlar yapılmadı.

   Paşabahçe tarafından yapılacak olan diş cephe camları bakanlığın parayı ödememesi üzerine beklemeye kaldı.

    Temmuz sonunda hizmete girmesi beklenen Çay çarşısının bakanlığın ödenek yapmaması üzerine gecikeceği belirtildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE