• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BU YÜREK BİZDE VAR

5 Saat süren “Türkiye Tek Yürek “ programında birçok sunucu, sanatçı, sporcu ve tanınmış kişilerin katılımı ile 115 Milyar 146 Milyon 528 bin TL toplanırken ülke genelinde 9 milyon 10 Bin kişi katkım olsun diye SMS ile yardım çağrısına sessiz kalmadı.

BU YÜREK BİZDE VAR

    Esin BAYRAK

TÜRKİYE: 10 ilimizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki ayrı büyük depremde 36 bin 187 vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce ev kullanılmaz hale gelmiş ve ülkemizin her köşesinden bölgeye yardım yağmıştı.

       Tarih 6 Şubat saatler 04.17 yi gösterdiği sırada 10 ilimizde insanlarımız uykularında yakalandıkları sarsıntıyı uyku sersemliği ile atlatamadan yıkılan binaların altında kaldılar. Soğuk ve kar altında kolonlar ve boşluklar arasında kalan insanlar umutlarını yitirmeden beklerken, bina molozları altında kalan insanlar ise uykularında şehit oldular.

         Ülke tek yürek oldu

Sabahın erken saatlerinde tüm ülke ve dünya bu acı haberi vermeye başlaması ile kapanan, kopan yollar ile birlikte insanlar bölgeye ulaşmaya çalışırken ikinci 7.6 şiddetindeki deprem ile bölge bir daha sarsıldı ve bölge halkı ikinci ve birçok kez artçıları yaşamaya başladı. Zor koşullarda bölgeye ulaşmaya çalışan insanlar var güçleri ile enkaz altında kalan insanları kurtarmaya çalışırken ülkenin her köşesinde başlatılan yardım kampanyaları ile kısa sürede bölgeye ulaşmaya ve yardımları getirmeye başladı.

     Ev ve oteller insanlara kapılarını açtı

Dünyayı sarsan bu deprem haberi ile birlikte aç ve açıkta kalan depremzedeler için devlet tüm imkanlarını harekete geçirirken, Polis, Asker, kurtarma ekipleri, özel görevliler, yurt dışından gelen ve bu insanlar ile hiçbir bağı olmayan tüm insanlık bölgeye aktı. Enkaz altından çıkan her insan ile birlikte ülke olarak duygulu anlar yaşadık, onların sağlığı bizlere umut oldu.

     Ülke seferber oldu

Ülkenin her köşesinden bölgeye kamyon ve TIR larla malzeme yardımı yağmaya başladı. Çocuklar harçlıklarını, iş adamları malzeme ve yiyecek konvoyları ile bölgeye akmaya başladı. Ülke genelinde kamu kurumları tüm araç parkları ile bölgelere dağılmaya başladı. Umutla enkaz altından insanlar çıkartılırken, enkaz başında bekleyen yakınları ise duaları ile katkı sağladı.

      Dünya yardım etti, hırsızlar devreye girdi

Yürekleri yakan milyonlarca insanın mağdur olduğu deprem bölgelerine birçok ülkeden insanlar yardım kampanyaları ile katıldı. Düşman bildiğimiz ülkeler bile yardıma koşarken depremi fırsat bilen bazı iş yerleri fiyat artırırken, bazı insanlar ise depremzedelerin mal, yiyecek ve giyeceklerine göz dikerek emellerini hayata geçirmeye çalıştı.

        Ülke tek yürek oldu

Marjinal TV ler dışında ülkemizde yayın hayatı yapan 8 TV kanalı birleşerek TEK YÜREK adı altında ünlü sunucular, 4 büyük kulüp başkanı, ünlü sanatçı ve aktörlerin katılımı ile başlatılan yardım kampanyasında bankalarımız Halkbank, Ziraat Bankası, Merkez Bankası, Vakıflar bankası büyük katkıları ile ön saflarda yer alırken, ülkemizde insanlar üzerinden para kazanan Garantı, Denizbank, Finansbank, ve diğer birçok banka yardım kampanyasına katılmadı. İş adamlarımız yaptıkları yardım ve verdikleri desteğin dışında kampanyaya katıldı. Deprem bölgeleri ve ülkenin birçok yerinden çocuklar kumbaraları ile katılırken, bazı insanlar ise mal varlıklarını ortaya koydu. 5 saatlik programda 115 Milyar 146 milyon 528 bin TL toplantı. SMS yoluyla Kızılay ve AFAD a 9 milyon 10 bin kişi SMS ile katkı sağladı. 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE