• 18 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BU ŞEHİRDE YAŞAYACAĞIM

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin hafta sonu Müftülük sitesi ve Deniz sitesinin yıkımının yapılacağını belirterek “ Şubat sonunda Belediye bloklarına yıkım işlemi başlayacak, yıkımda Çevre ve Şehircilik Bakanımızı da çağıracağız, yıkımlar devam edecek” dedi.

BU ŞEHİRDE YAŞAYACAĞIM

       Esin BAYRAK

RİZE: Rize de hizmet etmenin zor olduğunu belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin insanları mutlu etmek ve onların rızasını olmak o kadar kolay değil dedi.

    Rize ye eserler bırakmak istediğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Metin “ Burada doğduk, burada ömrümüzü tamamlayacağız, yapacağımız her işte iyi anılmak istiyoruz, bütün çabamız modern ve iyi bir kent yaratmak, tüm çabamız bu yönde, Rize de hizmetin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz, bizlerde hemşerilerimiz ile sürekli bir araya gelerek, tartışıp doğru yolu bularak çalışmaları o yönde yürütüyoruz” dedi.

       YIKIMLAR DEVAM EDECEK

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Engindere Mahallesinde yıllardır sorun olan binaların tamamen yıkıldığını belirterek “ İnsanlarımızı memnun ederek binaları boşalttık ve yıkımını yaptık. Deniz sitesi ve Müftülük sitesinin yıkımına hafta sonu başlayacağız, buradaki binaları tamamen boşalttık, bu bina yıkımlarını bizler yapacağız. Burada yapacağımız konutlardan daire almak isteyenler ihale bedeline göre daire alabilecekler, Deniz sitesinde ortalama şu an belirlenen fiyat 250 le 380 Bin TL arasında, dairesine karşılık daire almak isteyenler ihale bedelinin üzerinde belirlenecek farkı ödeyecekler, daire almak istemeyenler ise belirlenen daire fiyatları üzerinde para alacaklar” dedi.

      ERKEN BAŞLADIK

Belediye Bloklarının Ay sonuna kadar tamamen boşalacağını belirten Belediye Başkanı Rahmi Metin “ İnsanlarımızı ikna etmek kolay değil, ben bu şehirde yaşıyorum ve bu şehirde hayatımı sürdüreceğim, ne bakan 5 yıl sonra kalacak, ne TOKİ başkanı, ancak burada hemşerilerim ile iç içe yaşayacağım ve onlarla birlikte bu şehirde yaşantımız devam edecek, hiçbir hemşerimin mağdur olmasını istemem, iş yeri sahiplerine tüm kolaylıkları gösterdik, tek kiracı olanlara sadece taşınma parası ödedik, belediye olarak durakların önünde çalışmaları başlattık ve şu an çalışmalar devam ediyor” dedi.

      AY SONU YIKIM BAŞLAYACAK

Şubat ayı sonunda Belediye Bloklarında yıkım başlayacağını belirten Başkan Rahmi Metin “ Belediye blokları ay sonuna kadar tamamen boşalacak.  Ay sonu Çevre ve Şehircilik bakanımızı da davet ederek yıkımı başlatmak istiyoruz. Belediye olarak durakların önünde çalışmaları başlattık. Deniz tarafında 16 metre derinliğinde 138 kazık çakılacak. Toplamda belediye bloklarının bulunduğu alana 526 kazık çakılacak” dedi.

     DENİZ MÜZESİ YAPACAĞIZ

Fener Mahallesinde 12 dönüm alan dolgusu yapıldığını belirten Başkan Rahmi Metin “ Burada çalışmalarımız devam ediyor, burada yaptığımız projede Deniz müzesi yapıyoruz, deniz müzesinde tarihimizde denizcilik yapan ve başarılar ile dolu denizcilerimizin isimleri burada yer alacak, ünlü bir denizcimizin ismini bu müzeye vereceğiz” dedi.

       DERE ISLAHLARI DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Rahmi Metin Fener, Müftülük ve Dalyan Biret deresi üzerinde ıslah çalışmalarının devam edeceğini belirterek “ DSİ tarafından bunların ihalesi yapılmış ve müteahhit firmanın başlamasını bekliyoruz. Kısa sürede bu dere yataklarımızda çalışmalar başlayacak” dedi.

     HES VE MANGAL KÖMÜRÜ

Hes inşaatının devam ettiğini belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin “ OSB de 8 bin kamyon malzeme taşıdık, şu an bitmek üzere ve tüm makineleri hazır, bekletiyoruz, Mart sonuna kadar fabrikayı teslim alacağız ve üretime başlayacağız. HES çalışmalarımızda tribünler yerleştiriliyor. Yakın bir tarihte enerji üretimi başlayacak” dedi.

     

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE