• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ BU FİYATLARLA KİMSE GÜBRE ALAMAYACAK”

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanik “ Vatandaşımız aldığı emekli maaşı zammını Yılbaşı sonrasında Elektrik, Doğalgaz ve çeşitli zamlar ile birlikte eridi, gübre fiyatları en az 10 bin TL oldu, üretici bu şartlarda gübre alamayacak, iktidarın gübre fiyatlarını mutlaka düşürmesi gerekiyor” dedi.

“ BU FİYATLARLA KİMSE GÜBRE ALAMAYACAK”

     Esin BAYRAK

RİZE: Tek Bayrak Gazetesini ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

    Tek Bayrak Gazetesini ziyaret eden İYİ Parti Rize il Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri gündem ile ilgili açıklamalarda bulundular.

     İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık açıklamasında “ Rize halkı ağır ekonomik koşullar altında, Mahalle ve köylerimizi geziyoruz, insanlarımız gıda maddelerinde yapılan zamlar altında ezildiklerini söylüyorlar. Emekli ve Asgari ücrete yapılan zamların ardından yılbaşı sonrasında tüm ürünlerin zamlanmasının yanında Elektrik, Doğal gaz ve gıda maddelerinde yapılan zamlar karşısında verilen zamların eriyip gittiğini söylüyorlar” dedi.

      Gübre fiyatları aşırı yükseldi

Çay üreticisinin çay bahçelerine verdiği gübrenin fiyatlarının 10 Bin TL nin üzerine yükseldiğini belirten Özyanık” Şubat ayında çay üreticisi gübre almaya başlayacak, fiyatların aşırı derecede yüksek olması nedeniyle üretici artık çay bahçelerine gübre veremeyecek hale geldi, bu fiyatlar altında kimse gübre veremeyecek. 6 yıldır destekleme fiyatları 13 kuruş olarak sabit tutuluyor, iktidarın gübre fiyatları ve desteklemeler ile ilgili düzenleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

     Tencereler kaynamıyor

Yapılan zamlar ile birlikte insanların tencerelerinin artık kaynamadığını belirten Özyanık” Doğalgaz ve elektrik fiyatları aşırı derece de yükseldi, faturalar gelmeye başladı. İnsanlar faturaların maaşlara yansıtılan zamların çok üstünde olduğunu söylemekteler, en düşük emekli maaşı 2500 TL oldu, bu maaşlarla insanlar nasıl geçinecekler. Zamlar artık tencerelere yansımaya başladı, insanlar etten vaz geçti, sebze fiyatları artık başını aldı gitti” dedi.

      Esnaf kilit vuruyor

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık “ Esnafları ziyaret ediyoruz, esnaf artık siftah yapmadan kapatıyor. Tüm esnaflarımız elektrik ve doğalgaz a yapılan zamlardan şikayetçi, insanlar artık geçim derdine düştü , herkes günü kurtarma peşinde, esnafımız yakında iş yerlerine kilit vurmaya başlayacak, esnafa artık hiçbir destek yok, zam furyalarının olduğu bir ülkenin içindeyiz, mutlaka ortak akıl devreye girmeli” dedi.

     Seçim yakında

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık yaz ayında seçimlerin yapılacağını belirterek “ İktidar Haziran veya Eylül ayında seçime gidecek, koşullar iktidarı zorlayacak ve seçimleri öne alacağını düşünüyoruz. Bu koşullarda iktidarın halkın sesine kulak vermesini bekliyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE