• 01 Haziran 2026 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    1 Haziran 2026 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BU BİNALAR NEYİ BEKLİYOR?

Yeniköy Mahallesini Dosma ve Dağbaşı ve birçok mahalleye bağlayan yol genişletme çalışmasında istimlak edilen ve ödemeleri yapılan 3-4 bina yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmadı.

BU BİNALAR NEYİ BEKLİYOR?

Mustafa BAYRAK

Dağbaşı, Dosma ve birçok mahalleyi birbirine bağlayan Yeniköy yolunda yapılan genişletme çalışmalarında son aşama gelinirken istim lakları yapılan son binalar bir türlü yıkılmıyor.

    Yol genişletme çalışması nedeniyle orta caminin yıkılmasının ardından yol güzergâhında sağ ve sol kısımlarda bulunan binalar Karayolları tarafından istimlak edilmiş ve hak sahiplerinin itirazları üzerine ek paralar ödenerek birçok bina yıkılmıştı.

     Yeniköy kavşağında bulunan 3-4 bina dışında tüm binaların yıkımı gerçekleştirilirken binalardan birinin AKKUŞ şirketine ait olması nedeniyle yıkımın gerçekleşmediği belirtilmekte.

      NEDEN YIKILMIYORLAR

Mahalle Muhtarı Selçuk Günaydın “ Giriş kısımda bulunan 3-4 bina dışında tüm binalar yıkıldı. Yol genişletmesi çalışmaları olacaktı. Belediye bizim de bulunduğumuz binayı yıktıktan sonra bir hafta içinde diğer yıkımlar olacak demişti. Aradan 3-4 ay geçti. Halen o binalar orada duruyor. Birileri yıkımı engellemeye çalışıyor sanırım. Yıkılan binaların yerleri otopark haline geldi. Dosmaya kadar sadece bu 3-4 bina kaldı. Burada trafik sıkışmakta artık bu binaların yıkılıp trafiğin rahatlamasını bekliyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE