• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BİRLİK OLDUK YÜRÜDÜK

-İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ilçede önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek “ İlçe çıkmaz sokak olmaktan Ovit tüneli sayesinde kurtuldu, şimdi ilçemizin daha iyi hale gelmesi ve alt yapısı ile güçlü olması için çalışmak zorundayız, söz verdiklerimizi yerine getiriyoruz” dedi.

BİRLİK OLDUK YÜRÜDÜK

      Esin BAYRAK

RİZE: TV 53 Ekranında Gazeteci Mustafa Bayrak in sorularını cevaplandıran İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ilçeyi turizm merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

      İnternet üzerinden yayın yapan TV 53 Ekranında Gazeteci Mustafa Bayrak in sorularını cevaplandıran İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz “ Daha önce yaz aylarında baba ocağıma ziyaretlere gelerek dağ yürüyüşü yapıyorduk. 15 yaşıma kadar ilçeme pek nadir geldim, ardından ilçeme olan sevgim büyüdü ve ilk dağ yürüyüşünü İkizdere ilçesinde arkadaşlarım ile birlikte yaptık. Her yıl gelmeye başladım, son yıllarda ilçem için ne yapabilirim düşüncesi ile aday oldum ve halk beni tanımıyordu, yapabileceklerimi anlattım, beni samimi buldular ve destek verdiler. Bu desteğin ardından verdiğim sözlerin arkasına durmaya başlayarak çalışmalara hız verdik” dedi.

     Eksikleri iyi gördük

İlçede alt yapı ve sosyal hayat olmadığını belirten Belediye Başkanı Hakan Karagöz “ Acili yet sıralamasına göre çalışmalara başladık. Meclis üyelerim ve halkımızın önerileri ile sıralamayı yaparak çalışmalara bizzat katılarak eksikleri tamamlamaya başladık, elbette hükümetten istediğim desteği aldım. Hiçbir zaman boş çevirmediler. İlçemiz ilimizin en büyük topraklarına sahip bir ilçe, ütü yaparsak Konya dan daha büyük bir toprak yapısına sahip oluruz, avantajımız ilçemizde birçok doğal kaynak olması, Kaplıca suyumuz, 7 güller, şelale, kış sporları, Şifalı su ve doğamız bizi ön plana çıkardı, eksiklerimizi iyi görerek ona göre alt yapı çalışmaları ile başladık” dedi.

       İş adamlarımız destek verdi

İkizdere ilçesinin tarih boyu göç verdiğini belirten Başkan Karagöz “ İlçemiz nüfusuna kayıtlı çok sayıda iş adamımız var. Zaman içinde kendilerini ziyaret ederek, destek aldıklarım oldu, Ovit tüneli ve İyidere- İkizdere yolunun yapılması ile birlikte ilçemize dönüşler olmaya başladı. Onların desteğine her zaman ihtiyacımız var” dedi.

          Doğamız fazla bozulmadı

İlçede çok sayıda turizme yönelik alanlar bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Hakan Karagöz” Bazı alanlarımız bozulmadı, bazı yaylalarımızda ise maalesef katlı binalar bulunmakta, çok sayıda turizm alanımız var ve bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yedi göller, Ovit dağı, Kaplıca tesislerimiz, içme suyumuz, Çağrankaya şelalemiz ve çok sayıda doğa turizmi yapılacak alanlarımız bulunmakta” dedi.

     Hayvancılık yapılmıyor

Hamdu Senanın İkizdere’nin örnek bir hayvan yetiştiricisi olduğunu belirten Başkan Karagöz “ Yaylalarımızda maalesef fazla miktarda hayvancılık yapan yok, yaylalar dinlenme yeri olarak kullanılmakta, halbuki ilçemiz ilimizin en geniş arazı yapısına sahip bir yer, hayvancılık için uygun, arıcılık bol miktarda yapılmakta, Anzer balı dünyaca tanınan bir yer, bunun yanında yeni bal üretim yerlerimiz var” dedi.

       Halk ile iç içeyim

MHP den Belediye Başkanı seçildiğini belirten Karagöz “ Seçim sonrası rozetimi bıraktım, halkın hizmetindeyim, ilçe küçük bir yer ve her siyasi partiden insanlarımız var, hepsi ile iç içe diyalog halinde çalışıyoruz, eksiklerimizi birlikte görüp birlikte yapıyoruz. Kaymakamımız ile birlikte fakir halkımıza yardımlarımız oluyor” dedi.

      Yeni projelerimiz var

İlçe merkezinde otel olmadığını belirten Başkan Karagöz” Bir girişimimiz oldu ancak istemediler, bu sorunu mutlaka çözeceğiz, bunun yanında Ridos otel alanı dışında sondaj çalışmamız var ve yeni bir kaynak ortaya çıkartarak tesisler yapmayı planlıyoruz. Kadınlarımız için Pazar yeri çalışmamız sürüyor, kurduğumuz atölyede kendi üretimimizi kendimiz yapıyoruz. Belediye olarak bize gelir getirici HES projemiz var bunu hayata geçirmek istiyoruz” dedi.   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE