• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BAYDAŞ” HUZUR İÇİN 4 KONU ÖNEMLİ”

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Rize de uyuşturucuya asla geçit vermeyeceklerini belirterek “ Öncelik verdiğimiz 4 konu var, halkın huzur ve güvenliği için bu 3 konuda yoğun çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAYDAŞ” HUZUR İÇİN 4 KONU ÖNEMLİ”

       Mustafa BARAK

Rize Valilik salonunda 4 aylık süreyi değerlendiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş huzur ve güveni bozdurmamak için yoğun çalıştıklarını söyledi.

    Valilik toplantı salonunda 4 aylık süreyi değerlendiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş göreve 4 ay önce başladığını belirterek “ İlimiz genelinde 4 önceliğimiz var, Narkotik, Şok uygulama, Trafik ve Hakkında arama bulunanlar ile ilgili çalışmalarımız oldu. Bu 4 konu ilimizin huzur ve güvenliği açısından önemli, uyuşturucu ile mücadele de geçtiğimiz 4 y içinde yaptığımız çalışmalarda  444 kök kenevir, 2 kilo 115 gram Hint kenevir tohumu,27 kilo 613 gram esrar maddesi, 3 kilo 477 gram Skunt, 1 kilo 966 gram Metafetamin, 5 kilo 566 gram Bonzai ele geçirildi, bunlarla ilgili 401 kişi gözaltına alındı,365 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve 32 kişi tutuklandı. Şok uygulamalarımızda 542 şok uygulama yapıldı. Bu uygulamada 26 aranan şahıs yakalandı. Okul çevrelerinde 118 denetim yaptık, okullarımız bizim için önemli ve okul çevrelerinde esnaflarımızın duyarlı olmasını istedik. Ayrıca Jandarma ve emniyet ekiplerimiz haklarında arama emri bulunan 178 kişi yakalandı, bunların 1-5, 5-10-, 10-20 ve 20 den fazla hapis cezası olanlar çıktı” dedi.

        “KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIORUZ”

Rize Valisi İhsan Selim Başdaş kaçakçılık konusunda il genelinde 183 operasyon yapıldığını belirterek “ 223 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Bunlardan 7 si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yine Göçmen konusunda ilimizde 69 düzensiz göçmen yakalandı ve bu kişiler ile ilgili 3 aracı tutuklanarak cezaevine gönderildi” dedi.

          “4 AYDA 461 TRAFİK KAZASI OLUŞTU”

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 4 aylık süre içinde il genelinde 461 trafik kazası oluştuğunu ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek “ bu sürede binlerce araç kontrolden geçti. 12 bin 980 araca trafik cezası yazıldı. Oluşan kazalarda ise 454 kişi yaralandı” dedi.

       “HUZURU BOZDURMAYIZ”

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş asayiş konusunda ise il genelinde 2412 asayiş olayının meydana geldiğini belirterek “ Bu olaylarda 2019 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve 64 kişi tutuklandı. Burada amacımız sokağın huzurunu sağlamak. Uyuşturucu ve diğer suçlara yönelik tüm okullarımızda spor kulüpleri kurarak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak onları spora yönlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

       Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Rize Emniyet Müdürü Murat Turesin, Alay komutanı Albay Ali Güler, Sahil Güvenlik komutanı As teğmen Ali Can Özbey katıldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE